Työttömyys hellittää edelleen

Mainos[adrotate banner="3"]

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusalueen työvoimasta oli kesäkuussa 7,3 prosenttia, kertoo tuore Työllisyyskatsaus.

Lukema oli Manner-Suomen alhaisin. Koko maassa vastaava osuus oli 10,4 prosenttia.

MAINOS

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 6258 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaiseen vertailuaikaan laskua oli 19,1 % (-1479 henkilöä).

Työttömien työnhakijoiden määrät laskivat kesäkuussa kaikilla ELY-alueilla ja Etelä-Pohjanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä laski niin kaikissa alueen seutukunnissa kuin kunnissakin. Maakunnan alin työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli jo monen edelliskuukauden tapaan Kuortaneella (4,1 %). Alle viiden prosentin lukema oli kesäkuussa myös Isojoella (4,8 %).

Alle 25-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden määrä väheni edellisvuoden kesäkuusta 17,1 % (-227 henkilöllä) ja yli 50-vuotiaiden määrä laski vastaavalla ajalla 19,3 % (-526 henkilöllä).

Pitkäaikaistyöttömien määrät jatkoivat voimakasta laskua kesäkuussakin. Yli vuoden pitkäaikaistyöttömänä olleiden määrä väheni edellisvuoden kesäkuuhun verrattaessa 40,4 prosentilla ja yli kaksi vuotta pitkäaikaistyöttömänä olleiden määräkin laski vastaavalla tarkastelujaksolla 37,6 prosentilla.

Kuukauden aikana avoimeksi ilmoitettuja uusia työpaikkoja oli kesäkuussa Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa 1199 kappaletta. Kesäkuun aikana avoimeksi ilmoitettujen uusien työpaikkojen määrä nousi edellisvuoteen verrattaessa 31,3 prosenttia. Kaikkiaan Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun aikana avoimena 2971 työpaikkaa.

Alueemme kunnista Alajärvellä työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 8,1, Soinissa 6,7, Vimpelissä 6,3, Lappajärvellä 5,3 ja Evijärvellä 6,5 prosenttia.

MAINOS
Edellinen artikkeliKarvapeitteiset lemmikit kärsivät kuumuudesta – näin helpotat lemmikin oloa helteillä
Seuraava artikkeliOpintien sillan rakenteet paikoilleen