-2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Ankkureille yksi piste Haminasta

Alajärven Ankkureiden Superpesis-miehistön Kaakon kierroksen toinen osa näyteltiin tiistai-iltana Haminan Vallikentällä. Supervuoroon menneestä ottelusta Ankkureilla on tuomisinaan yksi piste, loppulukemien ollessa 2–1s (2–0, 3–5, 2–0). Kolmostilanteet tasattiin lukemin 13–13.

Niukkajuoksuisella avausjaksolla Ankkureiden murheena oli takkuileva kentällemeno sekä kotijoukkueen ykkösvahti Jouni Leppälä, joka kauhoi vierasjoukkueen lyöntejä räpylään tehokkaasti ja esti tilanteiden syntymisen. Vieraidenkin ulkopeli oli uomissaan, eikä Hamina päässyt lisäämään juoksumäärää.

MAINOS

Hyvä toinen jakso

Ankkurit sai peliin uudenlaista virtaa toisella jaksolla. Kärki kulki avausvuorossa ja Viljo Sillanpää sai viilettää kolmospesälle saakka. Palotonta ajolähtöä purki Aki Orava, jonka välilyönti löysi oikeaan osoitteeseen. 0–2 syntyi myös avausvuorossa, kun Rami Mäkisen lyönti painui kolmospuolelta maisemaan. Avausvuorossa Ankkurit sai pidettyä isännät nollilla ulkopelin pitäessä huolta siitä, ettei HP päässyt kehittelemään kolmostilanteita.

Toisessa sisävuorossaan Ankkureilla oli kaksi kolmostilannetta. Oranssipaitojen Otso Mäkelän kovaa keskelle suunnattu lyönti rikkoi kotijoukkueen kuparisen, ja kolmannessa HP tuli väkisin rinnalle. Neljänteen vuoroon lähdettiin tasalukemista. Ankkureiden kolmas juoksu tuli harhaheitolla ja siitä henkeä päälle. Neljännen löi Nestori Yli-Sissala. Aki Orava säästyi käryltä kotipesään, kun tappoheitto meni ohi lukkari Matias Hangasmaan. Vieraiden viidennen juoksun iski Ville Väliaho: painuva lyönti yllätti kakkoskoppari Valtteri Hämäläisen.

Supervuoron aloittanut Ankkurit ei saanut miestä kolmoselle. Haminan sisävuorolla Aki Orava teki yhden illan komeimmista ulkopelisuorituksista ottamalla pallon kiinni tilanteessa, jonka päätteeksi HP:n kärki Joona Mäkelä paloi ykköselle. Numerolla kolme lyöneen Juha Toikan kentällemenosta riitti sanomista ja pitkähkö tuomarineuvottelu. Lopulta saatiin tuomio, jonka mukaan kärjen takana edennyt Toikka esti tilanteessa palloa kurkottavaa ulkopelaajaa: taululle toinen risti ja Haminalle ykköstilanne päälle. Seuraavana lyöntivuorossa ollut Pasi Rajala ratkaisi ottelun juoksuttamalla Ankkureiden koppariosastoa. Henri Heikkilä eteni ykköspesältä kotiin saakka ja Rajala itse kiersi kunnarin.

Ankkureiden parhaana palkittiin juoksun sekä lyönyt että tuonut Aki Orava. Ville Väliaho sai vieraiden kakkospalkinnon. Hän nosti korkeaa tolppaa ja napsi näpyjä paloiksi saakka. Viljo Sillanpää toi ottelussa kaksi juoksua.

Ankkurit pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa sunnuntaina Kitrolla Sotkamon Jymyä vastaan.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät