KiPa yllätti päätösvuorossa

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Vedon torstai-ilta miesten Superpesiksessä tuotti kaksi pistettä Kiteen Palloa vastaan pelatusta kotiottelusta. Ottelu päättyi lukemin 1–0 (4–1, 5–5). Veto johti toista jaksoa oman neljännen sisävuoronsa jälkeen jo turvallisen tuntuisesti 5–1, kun KiPa sai hengen päälle. Se sai ensin juoksun harhaheitolla. Ville Kotron takaa keskelle suuntautunut kumura tuotti 1+1 ja Kotro toi myös tuplajuoksun ja tasalukemat. KiPa sai vielä ajolähdön, mutta Topi Hurskaisen lyönti painui vimpeliläisten onneksi takalaittomaksi ja peli saatiin päätökseen.

Vedon aseina illan kohtaamisessa oli laadukas ja liikkuva ulkopeli.
– Luettiin kaveria. Loppuun asti ei riittänyt. Kaverille neljä juoksua, ja piste meni – se kismittää. Tänään teemana oli voittaminen, pitää olla tyytyväinen, mietti Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki ottelun jälkeen.

MAINOS

Kotiuttamisen laatu oli Kivimäen mukaan Vedolla heikolla tasolla.
– Pienet lyönnit olivat laittomia. Meiltä heikoin kotiutuspäivä pitkään aikaan.

Hyvää ja harmitusta

Ottelun sisävuorolla aloittanut KiPa meni avausvuorossa 0–1-johtoon. Veto tuli omalla toisella sisävuorollaan tasoihin Mikko Kanalan lyönnillä, Jere Saukon tuodessa. Jakson ratkaisija oli Olli Heikkala, jonka korkea lyönti putosi kakkoskoppari Samu-Kalle Varosen tontille ja löysi tiensä aina jokeen asti: tilanteesta kunnari ja kaksi tavallista ja samalla jakson päätöslukemat 4–1.

Toiselle jaksolle Veto muutti lyöntijärjestystään ja Teemu Isokedon sijaan kärjessä viiletti Olli Heikkala, Isokedon siirryttyä kakkoskärkeen ja numerolle kuusi. Vedon jakson ensimmäisen juoksun löi Mikko Kanala, toi Olli Heikkala. Toisessa vuoroparissa tehtiin pesäpallohistoriaa, sillä Henri Puputin lyömän juoksun tuoja Sami Haapakoski siirtyi tuomansa juoksun ja siitä saadun yhden pisteen turvin Pesispörssin kakkostilalle, ohi Jani Komulaisen. Pesispörssin ykköstilaa pitää hallussaan Sotkamon Jymyn Toni Kohonen.

Veto teki toisen jakson neljännessä vuorossa neljä juoksua, joista Perttu Ruuskan lyömä 3–1 aiheutti kommentointia vielä ottelun jälkeenkin. Keskelle suunnatun kumuran jälkeen pallo putosi kolmoskoppari Topi Hurskaiselta. Polemiikkia aiheutti se, oliko tilanne koppi vai ei. Vieraiden pelipäällikkö Raimo Bragge oli tuohtunut tilanteen ratkaisusta vielä lehdistötilaisuudessakin.

Kotijoukkueen ykköspalkittu Sami Haapakoski totesi joukkueen olleen hyvin pelissä mukana ja ulkopelin olleen erittäin laadukasta.
– Harmittaa, vaikka voitosta pitäisi riemuita.

Vedon seuraava kotiottelu on ensi viikon keskiviikkona. Ylemmän jatkosarjan ottelun vastustaja selviää sunnuntai-iltana alkusarjan päätyttyä.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliSinilevien määrä runsastunut viime viikosta
Seuraava artikkeliTaidetta ja musiikkia leirillä Soinissa