Taidetta ja musiikkia leirillä Soinissa

Mainos[adrotate banner="3"]

Kati ja Markku Keski-Mäenpään tiloissa Soinin Multiantiellä kuului iloinen musiikin sointi ja pensselien sutina viime viikolla. Kolmen päivän taideleirille osallistui 20 iältään 7-14 -vuotiaita nuoria. Leirillä oli mukana nuoria Soinista, Alajärveltä, Ähtäristä ja jopa Järvenpäästä saakka.

Leirin vanhimmat muusikot Joose Salo, Siiri Sippola, Frida Österlund, Topi Ala-Mattinen ja Julia Järvinen harjoittelivat tunnettujen artistien kappaleita.

Leirin on mahdollistanut apuraha, joka on saatu Opetus ja Kulttuuriministeriön alaiselta Taiteen edistämiskeskukselta (TAIKE).

MAINOS

Leirin vetäjinä toimivat kuvataidetta opettanut Leena Valkeus ja musiikista vastasivat Markku Keski-Mäenpää ja Jari Huvila. Kati Keski-Mäenpää toimi leirin organisaattorina ja vastuuhenkilönä.

– Saimme kuvataiteen ja musiikin yhdistämiseen idean viime talvena. TAIKELTA saatu apuraha innosti lopullisesti leirin järjestämiseen. Apurahan turvin saimme palkattua ammattitaitoiset opettajat ja laadukkaat materiaalit leirin toimintaan. Tulijoita leirille olisi ollut enemmänkin ja leirille on toivottu jatkoakin. Aika näyttää, mitä tulee tapahtumaan jatkossa, arvuutteli Kati Keski-Mäenpää.

Sonja Raiski, Iida Haavisto ja Siiri Sippola Ähtäristä taiteilivat kasvomaalauksensa oman mielen mukaan.

Leiri toimi päiväleirinä siten, että suurin osa leiriläisistä osallistui sekä musiikkiin että kuvataiteeseen. Muutama poika halusi keskittyä pelkästään musiikkiin, joten he soittivat 5-6 tuntia päivässä Markun kellarikerroksen viileissä musiikkitiloissa.

Pari leiriläistä osallistui pelkästään kuvataiteeseen. Kuumien kesähelteiden aikana pulahdettiin taiteen välillä viilentävään veteen uimaan. Myös ruokailu kuului ohjelmistoon. Avustavina ”isosina” leirillä toimivat Enni Keski-Mäenpää, Iida Ojala ja Julia Järvinen.

Bändimusiikkia harjoiteltiin viimeisenä leiripäivänä innokkaasti. Vanhimmat leiriläiset harjoittelivat Jenni Vartiaisen, Toton, James Brownin ja Joe Zawinun biisejä. Robinin Puuttuva palanen meni niin hyvin, että se päätettiin ottaa ohjelmistoon leirin loppukonserttiin. Nuorimmat bändiläiset ”Majavat” olivat opetelleet hienoja sanoituksia mm. Täti Monica -kappaleen mukaan.

Hedelmäasetelmateokset valmiina taidenäyttelyyn!

Kuvispuolella Leena Valkeus hääri lasten kanssa ennen taidenäyttelyyn päättynyttä leiriä.

– Tällä leirillä on keskitytty värien taittamiseen ja mallista tekemiseen. Värien taittoa varten tutkittiin ensin Helene Schjerfbeckin värien taittoa hänen taiteessaan. Väreinä käytettiin lähinnä akryylivärejä. Vain nopeissa croquis-piiroksissa käytettiin lyijykynää. Pyyhekumit unohdettiin kokonaan, kertoo Leena.

Päätyönä kuvispuolella maalattiin mallista tarjottimella olevat hedelmät. Oma persoonallinen kädenjälki ja luovuus oli tarkoitus päästää valloilleen tuotoksissa. Varsin erilaisia töistä tulikin.

Leiri päättyi keskiviikon loppukonserttiin ja taidenäyttelyyn.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliKiPa yllätti päätösvuorossa
Seuraava artikkeliLavettarilla yhden pisteen reissu Lappeenrantaan