-9.1 C
lauantai 20.4.2024

Lavettaret tärkeään kotivoittoon Tahkosta

Alempi loppusarja jatkui Lavettarien osalta yhden välipäivän jälkeen kotiottelulla Hyvinkään Tahkoa vastaan.

Kauden aikaisemmissa otteluissa kotijoukkueet ovat olleet vahvoilla ja lopulta myös perjantaina kotijoukkue käänsi ottelun nimiinsä 2-1.

Ensimmäisellä jaksolla Lappajärvi aloitti sisävuorolla ja vahvan pelin pelannut kärki rakensi ajolähdön, mutta valitettavasti ratkaisulyönti nousi kopiksi ja kenttä tyhjeni.

Veikkojen ulkopeli sai näyttämään Tahkon lyöntipelin heikolta. Ensimmäiseksi
kompastuskiveksi nousi kentällemeno. Jos sinne joku pääsi, niin viimeistään kakkoselle päättyi etenijän tie.

Tahko sai juonen päästä kiinni toisessa vuorossa. Paloton ajolähtö ja jokeri-iskijä Pauliina Harisen linjalyönti vei vieraat 0-1 johtoon.

Kolmannessa vuorossa Lavettaret heräsi. Janina Männikön kakkospuolenpuolen puhkaisulla Kaisa Jaakkola toi tasoituksen. Kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoon Piritta Kärnän välilyönnillä Karoliina Luoma-ahon tuodessa.

Tahkon kolmas vuoro oli murhaava. Tilanne saatiin rakennettua kärjestä. Ensimmäinen palo syntyi nopeasti, mutta sen jälkeen neljä seuraavaa lyöjää löi pallon väliin ja Tahko siirtyi hetkessä 2-5 johtoon.

Neljännen alussa Lavettaret lähti vielä takaa-ajoon. Essi Ritolan lyönnillä debyytti-ottelua pelannut Nella Sova toi kavennuksen. Heti perään Kärnä löi varrella Tanja Tuomelan kotiin. Valitettavasti kotijoukkue ei saanut lisäjuoksuja enempää aikaiseksi, ja ensimmäinen jakso karkasi Hyvinkäälle 4-5.

Toisella jaksolla ensimmäinen vuoro oli molemmilta nihkeää sisäpeliä. Kumpikaan joukkueista ei saanut rakennettua kolmostilanteita.

Tahko siirtyi toisessa vuorossa johtoon Harisen toimesta, mutta muut yrityksen kotijoukkue sai puolustettua.

Seuraavaa juoksua saatiin odottaa aina kolmannen tasoittavalle, jossa kotijoukkue sai tasoitusjuoksun vieraiden lahjoittamalla harhaheitolla.

Kun Lavettarien räpylä piti myös neljännessä vuorossa, siirryttiin viimeisen tasoittavallekutkuttavassa 1-1 tilanteessa.

Kotijoukkue hallitsi viimeisessä vuorossa hermonsa. Kärki rakensi ajolähdön, ja viimeisissä peleissä hyvässä vireessä ollut Roosa Aho löi ratkaisun kolmospuolelta lyönnillä, joka tuotti 1+2 juoksua. Näin Veikot pääsi juhlimaan toisen jakson voittoa numeroin 4-1.

Supervuorossa Lavettaret aloittivat sisävuorolla. Kärki onnistu jälleen tilanteen rakentelussa, mutta ensimmäiset kotiutusyritykset eivät tuottaneet tulosta. Johtojuoksu kuitenkin nähtiin, kun Emmi Peltolan välilyönnillä Janina Männikkö karkasi kotiin.

Tahko vastasi vahvasti. Kärki rakensi palottoman ajolähdön, mutta kolme yritystä jäi tuloksettomiksi ja emännät pääsivät juhlimaan arvokasta 2-1 kotivoittoa.

– Tänään kentällä nähtiin paljon hyviä asioita ja kehittymistä edelliseen peliin. Kärki pelasi kauden parasta peliä ja turhia takapaloja saatiin karsittua huomattavasti.

– Ulkopeli oli hyvää, eikä ensimmäisen jakson kolmannessa vuorossa Tahkon neljästä juoksusta voi oikein ulkokenttää syyttää. Ne olivat hyviä välilyöntejä suurin osa. Tietysti kolmea pistettä lähdettiin hakemaan, mutta pitää olla tyytyväinen kahteenkin.