0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

KiPa piti pisteet Rantakentällä

Alajärven Ankkurit ei onnistunut pisteidenhaussa Kiteen Rantakentälle suuntautuneessa alemman loppusarjan ensimmäisessä ottelussaan vaan hävisi 2–0 (3–2, 6–1). Laajalla rintamalla onnistuneen kotijoukkueen sisäpelin hallinnasta kertoo kolmostilanteiden lukumäärä: KiPa 22, Ankkurit seitsemän.

Kitee oli saanut otteluun seuraikoninsa Sami ”Eko” Partasen, joka loukkaantui hieman yli viikko sitten Vimpelissä. Partanen nähtiin jokeripaidassa ja mies lienee toipumassa vammastaan pelikuntoa kohti, sillä hän iski kolme juoksua Ankkureiden kentästä.

MAINOS

Tasalukemiin

Ankkurit pääsi pelin juonesta kiinni avausjakson toisessa vuorossa 2–0-tilanteessa. Mainiosti ottelussa kärjeksi mennyt Viljo Sillanpää (4/7) eteni vaivatta kakkoselle ja hänen jälkeensä Mikael Penninkangas tyylitteli itsensä ykköselle. Antti Pukkinen pomputti Sillanpään kolmoselle, mutta paloi itse ykköselle.

Penninkankaan tapaan jokeriosastoa edustanut Henri Heikkinen yllätti lyönnillään sekä kakkoskoppari Samu-Kalle Varosen että kiteeläiskannattajat: 2–1. Seuraavana lyöntivuorossa ollut Aki Orava löi keskinäpyn, mutta ykkösvahti Juhani Myyryläisen oikea-aikainen kurotus palloa kohti tuotti Penninkankaasta toisen ristin taululle. Ankkureilla oli kuitenkin uusi kolmostilanne päällä. Ensin tuli haavat ykkös- ja kakkospesältä ja sitten lyöntivuoro annettiin Sami Mikkolanaholle, joka oli tilanteessa viimeinen lyöjä. Kakkosjatkeelle painunut lyönti kiidätti Henri Heikkisen kotiin ja tilanteeksi 2–2. Jakson voittojuoksu nähtiin kolmannen tasoittavalla, kun Ville Kotro purki ajoa ja löi kakkosjatkeelle Valentin Ikosen kiitäessä kotipesään.

Ankkurit sai toisen jakson ainoan juoksunsa avausvuorossa harhaheitolla. Ykkösvahti Myyryläinen yritti polttaa Aki Oravan kakkoselle, mutta kokenut kehäkettu juoksikin kakkoselta kotipesään saakka ja toi tilanteeksi 2–1. Lyöntivuorossa ollut Ville Väliaho lähti myös kiertämään kenttää ja oli jo etenemässä kotipesään, kun huomasi joukkuetovereiden huudot ja käsimerkit. Väliaho kääntyi takaisin kolmospesään ja paloi. Ankkureilla oli ottelussa vielä kaksi kolmostilannetta, mutta juoksujen sijaan tilastoihin merkittiin haavat.

Ankkureiden tilastot: Viljo Sillanpää 0/1, Aki Orava 0/1, Henri Heikkinen 1/1, Sami Mikkolanaho 1/0. Palkitut: Viljo Sillanpää, Manu Haukkala.

Kauden kuudennentoista kolmen pisteen tappion kärsinyt Ankkurit pysyy torstain jäljiltä edelleen 18 sarjapisteessä. Sunnuntaina Ankkurit ottaa mittaa Hyvinkään Tahkosta Kitrolla kello 15 alkavassa ottelussa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät