Aktiivisuutta kyliin -teemahankkeet ovat tuoneet säpinää kyliin

Mainos[adrotate banner="3"]

Kuudestaan ry:n Aktiivisuutta kyliin -teemahanke on parasta aikaa meneillään Kuortaneen, Soinin, Ähtärin ja Alavuden alueella.

Hankkeen avulla paikalliset yhdistykset ja organisaatiot ovat voineet hakea 75 prosentin tukea pienille investoinneille, jotka tuovat vipinää kylille. Loput 25 prosenttia on mahdollista kattaa kokonaan talkoolla tai yksityisellä rahalla.

MAINOS
Laasalan kyläseura ry investoi Saunamökin rakentamiseen Alasen lammen uimarantaan.

Osa yhdistyksistä on parhaillaan työn touhussa investointeja rakentamassa, osa on jo hankinnat ja talkoot tehneet.

Myönteisen päätöksen hankkeisiinsa on saanut kaikkiaan 19 hakijaa.

Hautakylän kyläyhdistys ry:n investointi kohdistuu luistelukentän pohjan ja laitojen uusimiseen ja luistinten teroituskoneen hankintaan. Laasalan kyläseura ry:n investointina on saunamökin rakentaminen Alasen lammen uimarantaan.

Kuortaneen kunta investoi kulttuuripyöräreitin opastauluihin asennuksineen. Kuortaneen kunto ry puolestaan hoitaa Kukun majan lattian uusinnan, julkisivun remontoinnin ja pihavalaistuksen parantamisen.

Leppälän maa- ja kotitalousseura puolestaan rakentaa näyttämön Maamiesseurantaloon, hankkii näyttämövalot ja karaokelaitteet.

Lions Club Kuortane ry tekee Terwa-Frisbeegolfradan 9-väylän jatkon Aholankankaalle.

Mäyryn kyläyhdistys ry hankkii harrastevälineitä, kuten kanootin ja kajakin sekä korjaa Piilopirtin ja saunan portaat.

Soinin Eläinystävät ry:n investointina on koirapuiston rakentaminen ja Soinin sisu ry:n viiden Fatbiken hankinta tarvikkeineen ja telttakatos.

Kokonaiskustannukset investoinneille koko alueella, mukaan lukien Ähtärin ja Alavuden investoinnit, ovat yhteensä 137840,43 euroa, jakautuen rakentamisen kustannuksiin 96706,86 euroa ja loput koneisiin, laitteisiin, kalustoon 41133,57 euroa.

Kuudestaan ry:n myöntämän Leader-tuen osuus on 103380,32 euroa.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliKesän odotetuin maanteiden spektaakkeli
Seuraava artikkeliHippokisailua Alajärvellä ja Soinissa