Ankkurit nollasi Haminan vieraissa

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Ankkurit teki sunnuntaina voitokkaan vieraspelireissun Haminaan. Sinikeltaiset ottivat neljännen voittonsa putkeen ja hallitsivat sekä ottelun sisä- että ulkopeliä. Kolme pistettä Ankkureille tuonut ottelu päättyi lukemin 0–2 (0–6, 0–2).

Sisällä ottelunsa aloittaneen vierasjoukkueen peli lähti yskähdellen liikkeelle, eikä miestä saatu edes kakkoselle. Jokeripakasta vedettiin esiin Rami Mäkinen, joka pääsi etenemään kolmoselle saakka ja takapesät täyteen. HP pudotti ajolähdön, jota purki Sami Mikkolanaho. Johtojuoksussa avusti kotijoukkueen kakkospolttaja Joni Lehikoinen. Mikkolanaho löi vielä Nestori Yli-Sissalankin kotiin, jälleen ulkokentän avustuksella. Ankkureiden kolmannessakin juoksussa kotijoukkueen hermostuneesti pelannut polttolinja näytteli epäkiitollista sivuosaa: juoksun löi Henri Heikkinen ja toi Ville Väliaho. Tässä vaiheessa kotijoukkueen viuhkassa toista kertaa esiintynyt, Petri Pulliaisen korvannut Eero Pitkänen otti aikalisän. Ankkurit sai vielä yhden kolmostilanteen, mutta juoksutili ei sen ansiosta päässyt karttumaan.

MAINOS

Selkä taittuu

Ankkureiden ulkopeli tuotti tulosta toisessa vuorossa. Ensimmäinen palo tehtiin kärki Joni Lehikoisesta kakkoselle. Toisen palon hoiteli Valtteri Kleemola kolmoselta. Kun Juha Toikan kolmas lyönti lipesi laittomaksi, pääsi Ankkurit jatkamaan siitä, mihin se jäi avausvuorossa. Neljännen juoksun pomputti Antti Pukkinen ja toi Manu Haukkala. Tässäkin oranssipaitojen ulkokenttä avusti. Viidennen juoksunsa Ankkurit sai, kun kotijoukkueen lukkari Matias Hangasmaa kauhaisi ajotilanteessa tappoheiton ja Valtteri Kleemola kipaisi kotiin. Juoksun löi ottelussa kolmesti kotiuttanut Henri Heikkinen. Ankkureiden ykköspalkittu, lukkari Ville Väliaho näytti kahden palon tilanteessa sisäpeliosaamistaan: ykkösrajanäpy tuotti kuudennen juoksun, jonka toi Sami Mikkolanaho. Avausjakson kolmostilanteet kirjattiin Ankkureille 3–12.

Toisen jakson aluksi Vallikentän yllä ropisi sadekuuro. Myös Ankkurit laittoivat vettä HP:n ja 822:n ottelua seuraamaan tulleen katsojan niskaan tekemällä kaksi juoksua, jotka riittivät lopulta jaksovoittoon ja sinetöimään otteluvoiton. Ensin Ville Väliahon kotiutti Antti Pukkisen painuvalla pystärillään. 0–2-lukemat syntyivät puolestaan Henri Heikkisen välilyönnillä, jonka turvin Ville Väliaho kipaisi kotipesään.

Ankkurit vei kolmostilanteet 4–18.

Lisää kaasua

Pelinjohtaja Risto Ojanperä kertoi lehdistötilaisuudessa olleensa ottelun aluksi huolissaan kentällemenoista ja siitä, pääseekö joukkue pelissä liikkeelle.
– Vähän Hamina auttoi meitä siinä. Ja kun oli mahdollisuus, lisättiin kaasua ja saatiin juoksuja. Ulkopeli hoitui Villen (Väliaho) johdolla niin hyvin, että saatiin Haminan nolla- ja ykköstilanteen tekeminen vaikeaksi.

Ojanperän mukaan toinen jakso saatiin hyvin liikkeelle ja menoa siivittivät kaksi saatua juoksua.
– Me otimme pelin tappamisen paikat. Meillä oli aineksia toisessa ja kolmannessa vuorossa tehdä oikein hienosti asioita, mutta aloimme sähläämään tilanteita ja siinä jäi paljon parannettavaa. Onneksi sitten ulkopeli piti tänään. Tykkäsin siitä liikkeestä, mikä tuolla oli.

Ulkopelaajista Ojanperä nosti esiin kolmospolttaja Rami Mäkisen ja kakkospolttaja Valtteri Kleemolan.
– Mutta kyllä kaikki lähti lautasen äärestä. Ottelu oli Väliaholle neljäs tai viides huippuottelu. Siinä oli muun joukkueen hyvä säestää.

Väliaho oli tyytyväinen joukkueensa ulkopeliin, mutta sisällä jäi vielä petrattavaa.
– Kun kaverilla ei ole hirveästi juoksuvoimaa, uskaltaa pelata korkean kautta hyvinkin paljon. Sisällä tuli vielä tyhmiä väärä-huutoja ja väärä pois -merkillä irtoamisia sun muita.

Ankkureiden voitto tiesi sitä, että se nousi Haminan edelle sarjataulukossa. Ankkureilla on 29 pistettä 31 pelatusta ottelusta. HP on pelannut puolestaan 30 ottelua, joista se on saanut 27 pistettä. Ankkureilla on alemmassa loppusarjassa jäljellä enää kotiottelu Ykköspesikseen putoavaa Oulun Lippoa vastaan. HP kohtaa puolestaan Oulun vieraissa ja Kiteen kotona.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliSoinilaisten muusikoiden konsertti- ja jami-ilta odottaa!
Seuraava artikkeliHyönteiset edistävät puutarhan monimuotoisuutta