-2.9 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

VALO julkaisi ensilevynsä

Perholainen lauluryhmä VALO on julkaissut kymmenen hengellistä laulua sisältävän Korkeimman suojassa -nimisen CD-levyn.

Levyllä kuultavat kappaleet ovat esittäjilleen tärkeitä. Jokainen ryhmän jäsen nimesi kaksi tai kolme sellaista kappaletta, joita haluaa levylle. Suurin osa kappaleista on kuultu VALOn kirkkokonsertissa keväällä 2017.

MAINOS

– Kappaleet ovat hyvin pitkälle selkäytimessä ja levyllä on vain kaksi meille uutta kappaletta, jotka opeteltiin, kertoo Eija Ilvesaho.

Katja Anisimaan mukaan Korkeimman suojassa -levyn laulut ovat kauniita ja lohdullisia.

Luonnollinen soundi

Katja Anisimaan, Niina Elglandin, Eija Ilvesahon ja Johanna Kivelän muodostama VALO aloitti toimintansa seitsemisen vuotta sitten Perhon seurakunnan lauluryhmänä. VALO on esiintynyt muiden muassa messuissa, erilaisissa seurakunnan ja kunnan järjestämissä tapahtumissa, joulunavauksissa ja Perho-päivillä.

VALO on julkaissut kymmenen hengellistä laulua sisältävän Korkeimman suojassa -nimisen CD-levyn.

Myös erilaiset juhlat häistä syntymäpäiviin ja sukujuhlista hautajaisiin ovat VALOn laulun arvoisia. Ryhmä on pitänyt myös oman kirkkokonsertin. Viimeksi kvartetti esiintyi Perhon seurakuntasalissa, kirkkoherra Eija Sepän tulojuhlassa.

Korkeimman suojassa levytettiin Pilles Bandin studiolla Peltokankaalla puolessatoista päivässä. Laulajille ehdotettiin, että he laulaisivat kappaleet yksin, ja myöhemmin osuudet yhdistettäisiin.

Tähän ei haluttu kuitenkaan mennä, vaan laulu ja soitto purkitettiin samalla kertaa. Myöskään Auto-Tunea eli laulussa esiintyvien sävelkorkeuden epätarkkuuksien korjaamiseen tarkoitettua tietokoneohjelmaa ei käytetty. Siispä VALOn kuulostaa levyllä siltä, miltä oikeastikin.

Eija Ilvesaho kertoo koko levyntekoprosessin olleen mielenkiintoisen. Levyä painettiin 200 kappaleen erä.

Päätös keväällä

Levyn julkaisemisesta kvartetti on puhunut keskenään parisen vuotta. Myös ihmiset kyselivät, että miksi ette julkaise levyä. Lopullinen päätös levyn julkaisemisesta tehtiin viime keväänä.

Levyllä VALOa säestävät Katja Louhula (piano) ja Joni Peltokangas sekä Petro Elgland (kitara).

– Säestäjät tekivät kovimman työn. Kitaristit joutuivat harjoittelemaan itselleen uudet kappaleet. Säestäjät soittivat studiolla levyä tehtäessä ensimmäistä kertaa yhteen. Katja Louhula oli säestänyt meitä kirkkokonsertissa, kertoo Johanna Kivelä.

Levyllä kuultavia kappaleita ovat muiden muassa Pekka Simojoen Pyhän kosketus ja nimikkokappale Korkeimman suojassa, Lasse Heikkilän Liian kylmät tuulet ja Petri Laaksosen Itkemättömät itkut.

– Lauluja olisi ollut toki enemmänkin, mutta ne säästetään seuraavaa levyä varten, tuumaa Niina Elgland.

Mahdollinen seuraava levy saattaa sisältää myös kevyempää musiikkia.

Neljän naisen lauluryhmällä on myös kepeämpi puolensa. VALO esittää myös vanhaa iskelmää ja kansanmusiikkia. VALO piti kaksi vuotta sitten ystävänpäivänä Valoa ikkunassa -nimisen konsertin Peltokankaan työväentalolla.

Illan aikana kuultiin muiden muassa Laila Kinnusen, Suvi Teräsniskan ja Pauli Hanhiniemen kappaleita. Samainen konsertti esitettiin vielä toisen kerran heinäkuussa 2016 samassa paikassa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät