0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Veto järjesti yllätyksen Sotkamossa

Miesten Superpesiksen runkosarjan kakkossijan jo aikaisemmin varmistanut Vimpelin Veto lähti runkosarjan päätösotteluun hieman totutusta poikkeavalla kokoonpanolla. Superpesis-debyyttinsä Sotkamon Hiukassa tekivät Perttu Olli kolmospolttajana ja Mikko Vihriälä kakkoskopparina. Vaikka joukkueesta puuttuivat Sami Haapakosken, Henri Puputin ja Janne Mäkelän tapaiset huiput, ei Veto kuvia kumarrellut vaan se lähti Järviseudun suuntaan kaksi sarjapistettä mukanaan. Ottelu päättyi 0–1 (4–5, 1–1).

Avausjaksolla Jymy meni jo neljän juoksun johtoasemaan ennen kuin Veto sai kunnolla sisäpelijuonesta kiinni. Vaikka kotijoukkue olikin saanut juoksutilin auki, oli Vedon esittämä ulkopeli mallikasta. Sisällä vieraat olivat saaneet tilanteita päälle, mutta eivät juoksuja. Veto pääsi juoksukantaan joukkueeseen loukkaantumisen jälkeen paluun tehneen Janne Heimosen kakkospesän päältä maisemaan lähteneellä sivalluksella: kotiin tulivat Perttu Olli ja Mikko Vihriälä. Taneli Lassila paloi täpärästi kotipesään.

MAINOS

Vuoronvaihdossa Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki teroitti suojateilleen, että ottelu voitetaan lyömällä rohkeasti. Tätä rohkeutta näytti Tuomo Lönnmark lyömällä ykkösrajasta ulkopelaajien ulottumattomiin ja kiertämällä kunnarin. ”Lönnin” lyömä kunnari oli hänelle itselleen kauden toinen ja Vedolle 51:s. Arttu Ruuska toi tilanteeksi 4–3 ja Lönnmark 4–4:ään. Jakso ratkesi Perttu Ruuskan ajolähtötilanteessa lyömään kolmossauman lyöntiin ja Lönnmarkin tuomaan tuplajuoksuun.

Voitontahtoinen Veto

Toisella jaksolla Veto jatkoi hyvää tekemistä ulkopelissään. Superpesiksen kestomenestyjä Jymy oli puolestaan melko aneeminen. Jaksolla tahkottiin juoksuitta aina kolmanteen vuoropariin saakka. Perttu Ruuska vaihteli ensin Vedolle kolmostilanteen. Ruuskan kuluvan kauden 128. juoksu miesten Superpesiksessä syntyi kolmosjatkeelta. Taneli Lassila toi 0–1. Jymy tuli tasoihin Roope Korhosen lyönnillä. Tilanteessa kakkospolttaja Severi Lassilalle kävi harvinainen pallonpudotus.

Veto ei saanut lisättyä juoksulukemia neljännessä vuorossa. Kotijoukkueella oli tasoittavallaan iskun paikka ja mahdollisuus venyttää ottelu vähintään supervuoropariin. Siihen ei kuitenkaan tarvinnut mennä. Ensin Jere Viksrtöm ei lähtenyt etenemään kotipesää kohti Antti Korhosen lyönnillä. Jymy kehitteli vielä ajolähdön, jota purki joukkueen ykköstykki Roope Korhonen. Vedon kolmoskoppari Elmeri Anttila oli kuitenkin hereillä tilanteessa, eikä Vikströmin nopeus riittänyt juoksun tuomiseen ja Anttilan heittoa vastaan vaan Jymyn kärkietenijä paloi kotipesään.

Vedon voiton avaimia olivat ennakkoluulottomuus, peli-ilo ja voitontahto. Vedon ykköspalkinto meni mailan varressa mainiosti pelanneelle ja etukentällä urakoineelle Tuomo Lönnmarkille. Vedon kakkonen oli tuttuun tapaansa laajalla säteellä ulkokentällä pelannut Severi Lassila.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät