1 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Astiataimien aika on nyt

Kesä on ollut erittäin kuuma ja kuiva, joten uusia istutuksia on kasteltava runsaasti. Onneksi viime päivinä on saatu virkistäviä sateita, jotka keventävät istutustöitä ja varmistavat vauhdikkaan kasvun.

Tämän kesän ja syksyn istutukset lähtevät ensi keväänä nopeammin kasvuun kuin samana keväänä istutetut taimet.

MAINOS

Puiden, pensaiden ja perennojen astiataimia voi istuttaa koko kesän ja syksyn ajan maan jäätymiseen saakka. Kesäistutuksissa käytetään astiataimia.

Ne ovat valmiiksi juurtuneet kasvualustaansa ja jatkavat kasvuaan häiriintymättä istutuksen jälkeen. Tuuheista ja kasvussa olevista astiataimista saadaan pihaan nopeasti näyttäviä kasviryhmiä.

Runsas valikoima helpottaa kasvivalintoja

Pensaiden ja puiden astiataimet ovat nyt valmistuneet myyntikokoisiksi. Juuri nyt on kotimainen taimivalikoima runsaimmillaan, kun uusi taimisato on istuttajien ulottuvilla. Puutarhamyymälöistä kannattaakin etsiä sellaisia kasveja, jotka olivat keväällä loppuneet.

Astiataimet ovat ostohetkellä täydessä kasvussa, joten niiden ulkonäöstä saa helposti oikean kuvan. Kasvutapa, lehdistö ja jopa kukinta ovat nähtävissä. Tämä helpottaa pihan suunnittelua ja antaa varmuutta kasvivalintoihin.

Varmista onnistunut istutus

Astiataimia käytettäessä perustustyöt tehdään samalla tavoin kuin perinteisessä kevätistutuksessa. Istutuskuoppien maa parannetaan huolellisesti.

Peruslannoitukseen käytetään niukkatyppisiä tai typettömiä lannoitteita. Riittävästä kastelusta pitää huolehtia, sillä loppukesälläkin voi olla yllättävän pitkiä kuivia kausia.

Kosteassa maassa taimi juurtuu hyvin. Astiataimia ei tarvitse leikata istutuksen yhteydessä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät