1.6 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Pattijoki nurin kotiutuslyöntikisassa

Vimpelin Vedon ja Pattijoen Urheilijoiden välinen toinen puolivälieräottelu jatkui aina kotiutuskisaan saakka. Veto oli vahvempi kotarissa ja vei lopulta kaksijakoisen ottelun lukemin 1–2k (4–1, 3–10, 0–0, 1–3). Puolustava tuplamestari on nyt voiton päässä kolmannesta ja ratkaisevasta puolivälieräsarjan otteluvoitosta. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran torstaina Saarikentällä kello 17.30 alkavassa ottelussa.

Avausjakson vei hengen päälle saanut kotijoukkue juoksuin 4–1, kolmostilanteiden mennessä 8–5. Kotijoukkueen ulkopelihahmo oli jälleen kerran lukkari Topi Kosonen, joka sai tolpillaan, viekkailla matalillaan ja tarkoilla tappoheitoillaan Vedon sisäpelistä terää pois. Vastaavasti Vimpelin ulkopelin valttina olivat useamman pelaajan onnistumiset. Kotijoukkue sai avausjakson juoksuistaan kolme hyvillä lyönneillä ja yhden harhaheitolla. Vedon jakson ainokainen syntyi Matias Rinta-ahon lyömänä ja Olli Heikkalan tuomana.

MAINOS

Voitontahtoinen Veto

Veto laittoi myrskyn merkkiä silmään toisen jakson toisessa vuoroparissa, kun se teki kahdeksan juoksua. Lisäksi joukkueen kaikki vuoron palot syntyivät kotipesään. Juoksujuhlan avasi Matias Rinta-ahon kumura, jonka jälkinäytöksenä kakkoskoppari Tuukka Sarkkinen häpläsi pallon kanssa. Jakson sankariksi nousi Arttu Ruuska joka iski Vedon 4–0-johtotilanteessa takaa läpi kunnarin ja kahden juoksun arvoisesti. Ruuskan mainiota iltaa täydensivät kärkilyönnit 8/10, hyvät ulkopelisuoritukset tärkeisiin paikkoihin sekä ykköspalkinto.

Supervuorossa Vedolla oli kolme kotiutustilannetta, jotka päättyivät paloiksi kotipesään. Kotijoukkue vastasi kahdella kolmostilanteella, mutta Vedon ulkokenttä oli tilanteissa terävänä. Severi Lassila hoiteli kolmannen palon kolmospesälle ja ottelussa lähdettiin hakemaan ratkaisua supervuoroparista.

Veto aloitti superin sisällä. Toisessa parissa lyönyt Janne Mäkelä laittoi kumuraa kolmoskoppari Teemu Juntusen tontille ja Olli Heikkala kipaisi kotipesään: 0–1. Neljännen parin Matias Rinta-aho syötti Juntuselle samaa lääkettä kuin Mäkelä ja Severi Lassila toi numerot 0–2:een. Kultakypärä eli edellisessä ottelussa Vedon parhaana palkittu Elmeri Anttila tarjoili puolestaan tyylikkään ykkösrajanäpyn, jolla Arttu Ruuska toi 0–3. Pattijoen kolme ensimmäistä paria eivät onnistuneet. Marko Nikulan tullessa lyömään neljännessä parissa, oli Veto vetäytynyt rajoille: Nikula löi keskelle ja Harri Kolehmainen kavensi 1–3:een. Viidennen parin lyöjänä toimineen Markus Lehtiniemen tehtävänä oli lyödä kunnari ja tavallinen, jotta ottelu jatkuisi uusilla pareilla. Lehtiniemi onnistui lyömään yhden juoksun, ja ratkaisulyönti painui kopiksi.

Ykköspalkittu Arttu Ruuska totesi ottelun jälkeen, että Vedon sisäpeli oli avausjaksolla heikkoa.
– Toisella jaksolla saatiin keskiosumia paremmin.

Pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki tunnusti puolestaan, että avausjakso oli kotijoukkueen jakso, eikä Veto saanut koneitaan käyntiin.

Toiselta jaksolta Kivimäki nosti esiin ykkösvahti Tuomo Lönnmarkin (kärkilyönnit 5/7), joka tuli lyömään numerolle kolme. Joukkue löysi myös painostuksen kohdetta, jolla jakso pystyttiin kääntämään itselle.
– Kotarissa joukkue näytti taas henkisen kovuutensa ja voittamisen kulttuurin. Kotari oli aika tyly esitys.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät