-5.9 C
perjantai 19.4.2024

Manse tasoitti karsinnat kotikentällään

Alajärven Ankkurit lähti tyhjin käsin kohti Järviseutua hävittyään miesten Superpesis-karsinnoissa Manse PP:lle supervuorossa. Lukemin 2–1s (4–2, 1–7, 1–0) päättynyt ottelu sai lopullisen niittinsä, kun kotijoukkueen supervuoron ainokainen tuli Ankkureiden avustuksella eli harhaheitolla. Karsinnat jatkuvat lauantaina Kitrolla kello 15. Koska otteluvoitot ovat 1–1, pelataan neljäs kohtaaminen Tampereella sunnuntaina kello 16. Superpesis-paikan ensi kaudeksi saa kolmella voitolla.

Sekä Manse PP että Ankkurit lähtivät otteluun sunnuntaisilla ulkopelimiehityksillään ja lyöntijärjestyksillään. Ottelun sisällä aloittanut Ankkurit sai heti avausvuoroon kolmostilanteen, mutta kärkietenijä Viljo Sillanpää haavoittui kotipesään. Toinenkin kotiutusmahdollisuus saatiin, mutta Ville Väliaho haavoittui kotipesään. Juoksun makuun vieraat pääsivät kolmannen aloittavalla Valtteri Kleemolan jatkaessa hyvää kotiutusvirettään lyömällä ajolähdöstä Aki Oravan kotiin. Rami Mäkinen löi Ankkureiden toisen juoksun, Sami Mikkolanahon kiiruhtaessa kotipesään. Seuraavassa tilanteessa Mäkinen paloi ykköselle ja vuoro vaihtui.

Kotijoukkueen Jarkko Paloniemi osoitti vaarallisuutensa kaventamalla kolmannen tasoittavalla lukemat 1–2:een. Neljäs vuoro tuotti kotijoukkueelle kolme juoksua ja jaksovoiton 4–2.

Vaikka Manse PP menikin toisen jakson alkajaisiksi 1–0-johtoon, hallitsi Ankkurit sisäpeliä ja pystyi ulkona estämään kotijoukkueen hyökkäykset ja pitämään sen vain viidessä kolmostilanteessa. ”Keisareiden” avausvuoron juoksu jäi jakson ainokaiseksi. Vieraiden juoksusaldo lähti täyttymään heti avausvuorossa Henri Heikkisen kunnarilla. Sami Mikkolanaho ja Manu Haukkala kaunistelivat avausvuoron lukemia 1–3:een. Myös toisessa vuorossa sinikeltaiset tekivät kolme juoksua.

Ankkureiden parhaana palkittu Rami Mäkinen oli toisella jaksolla oivassa iskussa mailan varressa ja löi kolme juoksua. Kakkospalkinnon haki lukkari Ville Väliaho. Aki Orava, Nestori Yli-Sissala, Henri Heikkinen (kärkilyönnit 5/6) ja Sami Mikkolanaho toivat kaksi juoksua mieheen. Aki Orava onnistui vaihtajan roolissaan (kärkilyönnit 6/8). Ankkurit oli kolmostilanteissa parempi lukemin 14–20. Ottelua seurasi 1 214 henkeä.