0.5 C
Alajärvi
maanantai 04.3.2024
MAINOS

Superpesis-paikka ratkeaa torstaina

Miesten Superpesiksen karsintasarjan Alajärven Ankkurit–Manse PP -otteluparin ja samalla Superpesiksen sarjapaikan kohtalo kaudelle 2019 ratkeaa torstaina Kitrolla pelattavassa karsintasarjan viidennessä ottelussa. Sunnuntaina Tampereella pelattu kohtaaminen päättyi jaksoin 2–0 (4–0, 2–1). Ottelu ratkesi kotijoukkueen aavistuksen parempaan sisäpeliin ja läpilyönteihin.
– Ulkopelimme oli tänään sillä tasolla, että sillä olisi voinut voittaa, mutta sisäpeli ei, analysoi Ankkureiden pelinjohtaja Risto Ojanperä.

Juoksut kakkospuolelta

MAINOS

Avausjakson ratkaisu lähti Jarkko Paloniemen mailasta kahden palon ajolähtötilanteessa. Jokerin kakkosrajanurkkaan suuntaamaa lyöntiä Ankkurit ei saanut kiinni. Tuloksena kunnari ja kolme tavallista. Toisen jakson avausvuorossa Sami Virto suuntasi lyöntinsä lähes samaan paikkaan ja tuloksena taas kunnari, nyt tosi tyhjään kenttään.

Ankkurit haki toisen jakson sisävuoroillaan juoksutilin avaamista, mutta kolmessa ensimmäisessä vuorossa toivottua tulosta ei vielä tullut. Jarkko Paloniemi löi neljännen alussa isännät 2–0-johtoon.

Vierasjoukkueen kuparinen rikkoutui neljännen tasoittavalla Rami Mäkisen onnistuttua kotiuttamaan Aki Oravan, jälleen kakkospuolelle suuntautuneella lyönnillä. Juoksujahti jatkui Sami Mikkolanahon lyöntivuorolla. Valtteri Kleemola paloi täpärästi kotipesään. Myös hyvät lähdöt kolmoselta ottanut Antti Pukkinen paloi Mikkolanahon lyönnillä kotipesään, kun lyöjäjokerin keskikumura jäi matalaksi ja pallo löysi tiensä etumiehen räpylään.

Ottelun kolmostilanteet menivät kotijoukkueelle 13–11. Toisella jaksolla Ankkurit sai seitsemän kertaa pelaajan kolmoselle, Mansen jäätyä Virron läpilyönnin lisäksi yhteen kolmostilanteeseen.

Luvassa kova taisto

Ankkureilla jäi torstaille jäi petrattavaa sisäpelissä.
– Palaudutaan nyt kahdesta pelistä fyysisesti ja henkisesti siihen virtaan, että pystytään parempaan sisäpeliin, valottaa Ojanperä joukkueen suunnitelmia.

Torstaina on Risto Ojanperän mukaan luvassa erittäin kova peli.
– Manse on antanut meille erittäin kovan vastuksen. Jos alussa oltiin ennakkosuosikkeja, niin nyt ei olla missään nimessä. Nyt pelataan tasaväkisesti ja kaksi kovaa joukkuetta pelaa paikasta Superpesikseen. Yleisön tuki on todella kova asia.

Ratkaiseva ottelu alkaa Kitrolla torstaina 6.9. kello 16.30. Ottelun alkamisaikaa on aikaistettu puolella tunnilla ennakkoon ilmoitetusta.
– Kellonaika on haasteellinen. Koittakaa kaikki, jotka olette työelämässä, saada soviteltua työnantajan kanssa niin, että pääsette kentälle ja että saataisiin 2 000 ihmistä katsomoon, Ojanperä vinkkaa.

Sunnuntaina Tampereella pelattua ottelua seurasi 1 481 ja lauantaina Kitrolla 1 561 katsojaa – ja tunnelmaa riitti.

Toisessa nousukarsinnan otteluparissa Siilinjärven Pesis löi sunnuntaina Haminan Palloilijat, jonka visiitti miesten pääsarjatasolle jäi tällä erää yhden kauden mittaiseksi. Ensi kaudeksi Superpesikseen nouseva SiiPe pelasi edellisen kerran miesten pääsarjatasolla eli silloisessa mestaruussarjassa kaudella 1988.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät