-8.6 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Patjaa ei kannata ostaa testaamatta – hyvä uni on tärkeä

Selkäongelmista iso osa juontaa juurensa vääränlaiseen patjaan. Silti moni ostaa patjan tai sängyn miettimättä, että kyseessä on päätös jonka kanssa ihminen elää kolmanneksen vuorokaudestaan seuraavat vuodet.

– Patja on kyllä sellainen asia, jota ei kannattaisi ostaa testaamatta ja ilman asiantuntijan opastusta, neuvoo Alajärven Trove -huonekaluliikkeen toinen kauppias Mika Ala-Mattinen.

MAINOS

Mika tuli yrittäjäksi Troveen reilu kaksi vuotta sitten, kun myymälä avattiin myös Alajärvelle.

Aikaisemmin hän on tehnyt pitkän uran kehitysvammahoitajana. Siinä vaiheessa kun kolmivuorotyötä alkoi olla takana kolme vuosikymmentä, alkoi mies miettiä alan vaihtoa.

Hän lähti opiskelemaan myynnin ammattitutkintoa ja sai Tatu Kurunmäeltä opintoihin liittyvän harjoittelupaikan Trovesta Ähtäristä. Sen jälkeen harjoittelupaikka pysyikin samana ja kun Alajärvelle alettiin miettiä myymälää, Tatu kysyi Mikaa tänne kauppiaaksi.

– Siinä vaiheessa kuitenkin mietin, etten luovu vielä muista töistä ja perustimmekin tämän sitten yhdessä. Vakityössä olen nyt töissä uimahallilla.

Trovessa Mikaa näkee lähinnä tekemässä työntekijän vapaapäiviä tai lomia, jotka Mika ja Tatu tuuraavat vuorollaan. Lisäksi tietysti muutakin oman työn ulkopulista aikaa tahtoo kulua yrityksen hommissa, mikä ei ole ongelma silloin kun työ on mielekästä. Vuorokaudessa on silloin yllättävän paljon tunteja.

Patja on tärkeä juttu

Mika Ala-Mattinen kertoo, että innostui alasta alun perin patjojen kautta. Toki jo hoitoalan töissä hyvän patjan merkitys oli tullut tutuksi, mutta lopullisesti se, miten suuri merkitys sillä todellakin on hyvinvointiin, aukesi Trovessa työskennellessä.

– Meillä on asiantuntemusta patjoista ja valikoimissa on jokaiselle sopivaa. Myös koteihin sopivia seniori- ja hoivapatjoja löytyy.

Patjan hankinnassa myyjän asiantuntemus ja palvelu ovatkin tärkeä asia ja Trovella myyjän opastuksella ostetusta patjasta saa myös tyytyväisyystakuun. Troven nettikauppaa takuu ei luonnollisesti koske.
Nettikauppa on kuitenkin tärkeä osa toimintaa, koska se takaa valtakunnallisesti edullisen hintatason.

Patja ei toki ratkaise kaikkia ihmisen selkä- tai niska- ja hartiakipuja, mutta aika monessa vaivassa vääränlainen patja on vähintäänkin osatekijänä.

– Usein myös mietitään, että sänky ei ole hyvä, mutta useimmiten vika ei ole sängyssä, vaan siinä patjassa. Ja monesti patjan kanssa jo 150 eurollakin saa ihmeitä aikaan, kunhan patja valitaan oikein.

Patjapuolella kauppiaat ovat pyrkineet kehittämään myymälää niin pitkälle kuin mahdollista. Kaikki lähtee luotettavista tavarantoimittajista ja tuotteista, jotka on käytössä hyviksi havaittu. Lisäksi asiakkaan niin halutessa ostos viedään asiakkaan kotiin, kootaan valmiiksi ja viedään vielä vanhat patjat tai sängyt pois.

– Kun ihminen tarvitsee uuden patjan, se löytyy nopeasti ammattilaisen opastuksella, asiaan ei tarvitse käyttää paljonkaan aikaa. Hinnan ja laadun pitää olla kohdallaan ja palvelun siihen päälle, Ala-Mattinen kertoo toimintaperiaatteista.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät