-2 C
Alajärvi
torstai 22.2.2024
MAINOS

Veto supervuoron kautta pronssipeliin

Vuodesta 2009 lähtien miesten Superpesiksen välierissä pelannut Vimpelin Veto oli tosipaikan edessä kolmannessa välieräottelussa Joensuun Mailaa vastaan. Veto oli maanantaina Saarikentällä pakkovoiton edessä, mikäli se aikoi venyttää välieräsarjaa vähintään neljänteen otteluun. Ulkopeli nousi jälleen pääosaan, eikä juoksujuhlaa nähty Ottelun vei JoMa lukemin 1–2 (0–1, 3–2, 1–2). Pohjoiskarjalaiset veivät välieräkohtaamiset puhtaasti 3–0 ja pudottivat Vedon pronssipeliin.

Veto pelasi kolmessa aiemmassa välieräkohtaamisessa yhteensä neljä jaksoa saamatta juoksuakaan. Kolmannen välieräottelun avausjakso oli tämän tilaston jatkumoa: kaksi kolmostilannetta ja yhteensä viisi kärkilyöntiä. JoMalla oli puolestaan neljä kolmostilannetta. Molemmat joukkueet olivat vahvassa ulkopelivireessä. Jaksovoittoon riitti Juha Puhtimäen lyömä, Severi Lassilan räpylän yli pompannut lyönti. Vetoa vaivasi avausjaksolla heikko ykköstilanteiden purku ja lievä hermostuneisuus. JoMan lukkari Juha Puhtimäki oli oivassa vireessä ja hankaloitti osaltaan kotijoukkueen lyöntiratkaisuja.

MAINOS

Otteissa kohennus

Veto sai toisen jakson aluksi hengen ja tilannetta päälle. Ykköselle omalla lyöntivuorollaan päässyt Olli Heikkala levitti kätensä tuuletukseen ja yleisö hurrasi. Vielä kovempi meteli nousi, kun Mikko Kanala toi avausjuoksun Janne Mäkelän lyönnillä. JoMa vastasi toisen aloittavalla, Juha Puhtimäen pommittaessa kakkosvahti Arttu Ruuskaa. Ajolähdön purkaminen onnistui, mutta Ruuska niittasi toisen palon kolmoselle.

Arttu Ruuska nousi toisen jakson vetolaissankariksi lyömällä kolmannessa kunnarin ja tavallisen kahden palon tilanteessa. JoMan kolmoskoppari Jonne Kemppainen oli tilanteessa voimaton. Joensuulaiset kehittelivät vielä neljännen tasoittavalla neljä kotiutustilannetta, mutta Vedon räpylä kesti Mikko Kemppainen kuittaamaa kavennusta lukuun ottamatta.

Supervuoropari ei lähtenyt vetolaisittain toivotulla tavalla käyntiin. Vedon parhaana palkittu Teemu Isoketo (kärkilyönnit 5/6) paloi kakkospesälle. Yleisö vaati videotarkistusta, samoin Vedon pelinjohto. Isoketo sai tilanteessa keltaisen kortin, eikä tuomaristo katsonut videotarkistusta aiheelliseksi. Kärkeen lähti Arttu Ruuska, jonka pikkuveli Perttu saatteli näpillä kakkoselle ja Janne Mäkelä pudotusnäpillä kolmoselle. Seuraavaksi Mäkelä tarjosi kumuraa tilanteessa peruuttamaan joutuneen Jonne Kemppaisen tontille: Arttu Ruuska saatiin kotipesään ja Vedolle johtojuoksu.

JoMan sankariksi nousi kolmospolttaja Henri Litmanen. 27-vuotias Siilinjärven Pesiksen kasvatti löi kakkosjatkeelta pallon Savonjoen vastarannalle saakka, eikä kotijoukkueen kakkoskoppari Teemu Isoketo saanut heti palloa näköpiiriinsä. Jatkotilanteessa Isokedon heitto ei tavoittanut Vedon ulkopelaajia. JoMa sai tilanteessa kunnarin, yhden tavallisen ja seurahistoriansa ensimmäisen finaalipaikan miesten Superpesiksessä.

Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki totesi, että jos joukkue vie välieräsarjan 3–0, on parempi joukkue voittanut. Hän myös kiitteli suojattiensa otteita.
– Pystyttiin nostamaan heittäytymistä pelille. Sitä en epäile sekuntiakaan, että joku olisi luovuttanut pätkän vertaa. Suoritukset seurasivat toisiaan vähän paremmin toisella jaksolla. Joensuu voitti meidät ulkopelillään tässä sarjassa. Me olimme hyvissä ajatuksissa, mutta meidän tekemisen tasomme ei riittänyt.

Vedon tehtävä on Kivimäen mukaan valmistautua ryhdikkääseen kauden päätökseen, joka on tänä vuonna pronssiottelu. Ensimmäinen pronssiottelu pelataan sunnuntaina 9.9., mutta koska vielä ei tiedetä Kouvolan Pallonlyöjien ja Sotkamon Jymyn välisen otteluparin tulosta, ei myöskään tiedetä sitä, aloittaako Veto pronssipelit kotona vai vieraissa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät