-8.6 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Maa- ja metsätalousministeri piipahti Alajärvellä

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä piipahti eilen Alajärvellä kuulemassa päättäjien huolia alueen maatalouden ja tiestön puolesta ja kertomassa paitsi keinoista vastata maatalouden ongelmiin, myös puhumassa metsästys- ja petoasioista.

Metsästys- ja petoasioihin Lepän terveiset kuuluivat, että asioita yritetään järkeistää jotta esimerkiksi ongelmasusien kaato olisi nykyistä helpompaa.

MAINOS

Kaupunki jätti ministerille myös muistion, jossa huomio kiintyi maataloustuottajien tukalaan tilanteeseen. Ministeri Leppä antoi vastauksenaan selvitystä tukipaketista, jolla tilannetta yritetään helpottaa, mutta näki oleellisen tärkeäksi sen, että myös kauppa lähtee oikaisemaan markkinoita ja maksaa parempaa hintaa tuottajille.

Leppä näki, että hallituksen tukipaketti ei ole yksin riittävä pelastamaan maataloustuottajia ahdingosta tulevana talvena, vaan siksi myös kaupan osuus on välttämätön.

Toinen Alajärven kaupungin ministerin tietoon saattama ongelmakohta oli alueen tiestö ja ennen muuta kantatie 68 Lehtimäen suuntaan. Ministeri Leppä oli ajanutkin kyseisen tieosuuden vain hieman aikaisemmin, joten tien surkea kunto oli tullut omakohtaisesti tutuksi.

Tieasioiden osalta ministeri muistutti yksityisteiden osalta mahdollisuudesta rahoitukseen Kemeran kautta. Tänäkään vuonna kaikki Kemeran varat tarkoitukseen eivät tule käytetyksi.

Vierailu huipentui illalliseen Turkin Chilissä, joten ministeri ei taatusti lähtenyt Alajärveltä nälkäisenä!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät