-6.7 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Vastuullinen Virtanen kerää AIV-liuosastioita alueellamme

4H-järjestö ja Eastman Chemical Company järjestävät muovisten AIV-liuosastioiden keräyksen 14.–15.9.

Keräyspisteitä on yli 50 eri puolilla Suomea, ja niistä huolehtivat nuoret yhdessä paikallisen 4H-yhdistyksen kanssa. Kaikki kerätyt tynnyrit ja kanisterit kierrätetään Suomessa muoviteollisuuden raaka-aineeksi.

MAINOS

Nuoria työllistävä ja viljelijöille maksuton valtakunnallinen keräyskampanja kulkee nimellä Vastuullinen Virtanen.

Keräyspisteitä ympäri Suomen

AIV-astioiden keräyskampanja Vastuullinen Virtanen järjestetään nyt jo kolmatta kertaa. Viime vuonna viljelijät palauttivat keräykseen noin 9000 kanisteria ja 700 tynnyriä.

– Keräyspisteitä löytyy jälleen kattavasti ympäri Suomen, yhteensä yli 50 paikkakunnalta. Keräyspisteistä pohjoisin sijaitsee Kuusamossa, eteläisin Salossa, itäisin Ilomantsissa ja läntisin Jurvassa, toteaa Eastman Chemical Companyn Keski-Suomen asiakaspäällikkö Sami Saarikettu.

– Vastuullinen Virtanen on osoittautunut hyväksi tavaksi kerätä vanhentuneet liuosastiat viljelijöiltä. Lisäksi arvostamme mahdollisuutta työllistää maaseudun nuoria 4H:n kautta. Kampanja on Suomessa ainutlaatuinen ja olemme saaneet keräyksestä paljon hyvää palautetta, Saarikettu lisää.

– 4H on aina kantanut huolta maaseutuympäristöstä muun muassa järjestämällä lannoitesäkkikeräyksiä. Haluamme auttaa maatiloja kierrätyksessä ja samalla tarjota töitä maaseudun nuorille, kertoo yhteyspäällikkö Patrik Lindfors Suomen 4H-liitosta.

Vuonna 2018 keräys toimii näin

Keräys toteutetaan siten, että viljelijät voivat 14.–15.9. ilman maksua toimittaa tyhjät 30 litran AIV-liuoskanisterit ja 200 litran AIV-liuostynnyrit 4H-yhdistysten keräyspisteisiin.

4H-nuori tarkastaa astiat ja pakkaa ne kuljetusta varten yhdessä viljelijän kanssa. Viljelijöitä pyydetään tuomaan mukanaan myös kuormalavoja, joita tarvitaan pakkaamisessa. Eastman huolehtii keräyspisteen tyhjennyksestä keräyksen päätyttyä.

Keräykseen kelpaavat kotimaiset liuosastiat

Keräykseen voi jättää 30 litran AIV-kanistereita ja 200 litran AIV-tynnyreitä, jotka ovat sisältäneet Kemiran, Tamincon tai Eastmanin pakkaamia AIV, Prima, Mestarin Vahva, Stabilizer tai Propcorn -tuotteita. Astioiden tulee olla tyhjiä, ehjiä ja korkkien ja kansien kierrettyinä paikoilleen.

Muita markkinoilla olevia säilöntäainekäytössä olevia astioita ei turvallisuussyistä oteta vastaan.

Nuoria työllistävän ja viljelijöille maksuttoman valtakunnallisen keräyskampanjan järjestävät Suomen 4H-liitto, paikalliset 4H-yhdistykset ja Eastman Chemical Company. Keräyksen rahoittaa Taminco Finland Oy, joka on Eastman Chemical Companyn suomalainen tytäryhtiö.

Alueemme keräyspaikat

Keräyspisteet alueellamme ovat seuraavat:

Alajärvi Sairaalatie 28, eli Halpa-Hallilta terveyskeskuksen suuntaan, oikealla puolella tietä, piha-alue.

Evijärvi Evijärven osuusmeijeri Kauppatie 14. Kirkonkylän päätien varressa vasemmalla oleva vanha meijerirakennus.

Karstula Pohjanmaantie 135, 43640 Humppi.

Soini Teollisuustie 11, Teollisuusalue, Print-hallin takana.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät