-8.6 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Mistä löytyy Vuoden kylä 2018?

Eteläpohjalaiset Kylä ry etsii jälleen ehdokasta Vuoden kyläksi. Valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja näkyvyyttä.

– Tavoitteena on löytää aktiivisia kyliä, tuloksellista kylätoimintaa ja saada hyviä esimerkkejä kylien toiminnasta ja yhteistyöstä, sanoo puheenjohtaja Heikki Korkealaakso, jolle Vuoden kylä -hakemukset on toimitettava syyskuun loppuun mennessä joko kirjeenä tai sähköpostilla. Lomake ja ohjeet löytyvät kotisivulta epk.fi.

MAINOS

Vuoden kylän valinnassa painotetaan kylien toiminnan suunnitelmallisuutta, pitkäjänteisyyttä ja uutta luovaa toimintaa. Erityisesti otetaan huomioon kylän kehittäminen laaja-alaisesti, kunnan ja kylän välinen suhde, palvelujen tuotteistaminen ja yhteistyö.

Vuoden kylä -valintoja on tehty vuodesta 1996 lähtien. Viime vuoden palkittu kylä oli Ilmajoen Könni, jossa syyskokous ja kyläseminaari pidetään 17. marraskuuta.

Aiemmin palkittuja Vuoden kyliä ovat Kauhavan Mäenpää, Ylihärmän Yliluoma, Lappajärven Itäkylä, Jalasjärven Keskikylä, Alavuden Sydänmaa, Ylistaron Kitinoja, Ilmajoen Ahonkylä ja Nopankylä, Kuortaneen Ruona, Jurvan Tainuskylä, Kauhajoen Nummijärvi, Ylihärmän Kangas, Karijoen Myrkky, Kurikan Tuiskula, Kahavan Ruotsala, Kauhajoen Hyyppä, Alavuden Kattelus, Jalasjärven Koskue, Isonkyrön Tuurala ja Töysän Hakojärvi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät