-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Veto toi pronssimitalit Vimpeliin

Vimpelin Veto kukisti monivuotisen finaalivastustajansa Sotkamon Jymyn miesten Superpesiksen toisessa pronssiottelussa. Vedon Janne Mäkelä hiljensi Hiukan sen kotijoukkuetta kannattaneen osan kotiutuskisan toisessa parissa. Vedolle mitali oli kymmenes peräkkäin. Vedon voitto ja mitalisija tiesivät puolestaan Jymyn 18 mitalin mittaisen putken katkeamista. Veto voitti molemmat pronssiottelut.

Ottelu päätyi Vedon voittoon lukemin 1–2k (3–2, 1–3, 0–0, 1–2). Jymy vei kolmostilanteet 13–9. Vedon voiton avaintekijöihin kuului etenkin toisella jaksolla ja kotiutuskisassa rullanneen sisäpelin ohella ulkopeli, jota lukkari Perttu Ruuska ohjasti. Tuomo Lönnmarkilla oli toisen pronssiottelun ainoa sadan prosentin päivä mailan varressa, kärkilyönnit 4/4. Kakkospalkinnolla muistettu Teemu Isoketo saalisti 8/10 kärkkäriä, Mikko Kanala 7/11 ja kuluvalla kaudella joukkueen avainpelaajien joukkoon noussut, Vedon ykköspalkittu Arttu Ruuska 7/9.

MAINOS

Tilanteet vaihtelivat

Hutunkeiton voittanut Veto-kapteeni Henri Puputti valitsi joukkueelleen ulkovuoron. Ottelun ensimmäisen kolmostilanteen kuittasi Veto ja Perttu Ruuska löi tuplamestaruutta tällä kaudella puolustaneen Vedon 0–1-johtoon, Mikko Kanalan tuodessa juoksun. Kolme seuraavaa juoksua teki isäntäjoukkue. Vedon lukkarina pelannut Perttu Ruuska löi illan toisen juoksunsa neljännen tasoittavalla kolmoskoppari Jussi Korhosen tontilta.

Toiselle jaksolle vieraat saivat hyvän draivin päälle. Kotijoukkue heitteli Henri Puputin lyöntivuorolla harhoja kakkospesälle ja kauden 2018 etenijäkuningas Mikko Kanala viiletti Vedon johtoon. Veto sai tilanteesta vielä takapesät täyteen. Numerolle viisi jokeripaidasta siirtynyt Sami Haapakoski puhkaisi kakkospuolen ja laittoi kakkoskoppari Niko Korhosen pinkomaan pallon perään. Arttu Ruuska toi 0–2 ja Henri Puputti syöksyi 0–3. Jymyllä oli toisella jaksolla neljä kotiutustilannetta, mutta Vedon ulkokenttä kesti paineen. Supervuorossa Severi Lassila nollasi Sotkamon kotiutusyrityksen ja 4/9 kertaa kentälle menneen Niilo Piiponniemen. Tässä vaiheessa Vedon kannattajat huusivat rytmikkäästi Lassilan nimeä.

Mäkelä niittasi

Kotiutuskisassa kotijoukkueen ensimmäisen parin lyöjänä oli lukkari Toni Kohonen, jonka arvellaan pelanneen viimeisen ottelunsa Jymyn violettioranssissa edustusasussa. ”Koden” lyönti painui kopiksi kolmoskoppari Henri Puputille. Sotkamolta onnistui vain toisen parin Roope Korhonen–Niilo Piiponniemi, Korhosen lyönnin livettyä kolmospolttaja Mikko Kanalalta.

Vedolla oli nyt iskun paikka. Ensimmäinen pari Perttu Ruuska–Mikko Kanala toi vieraat tasoihin äänekkään vimpeliläiskatsomon riemuksi, Ruuskan lyötyä pallon kolmosjatkeelle väliin ja kolmoskoppari Jussi Korhosen oltua tilanteessa aseeton. Pronssimitalin ratkaisi Vedon kokenutta kaartia edustava Janne Mäkelä lyömällä pussarin, joka kellisti Jymyn kakkospolttaja Niko Korhosen ja kakkoskoppari Niilo Piiponniemen. Olli Heikkala tikkasi kolmospesältä kotiin ja päätöslukemiksi 1–2. Veto-leirissä ja Veto-fanien katsomossa päästettiin mitalifiilis irralleen.

Janne Mäkelä löi kotarissa pronssimitalin Vedolle ratkaisseen juoksun.

Hieno huipennus

Ottelua oli seuraamassa paikan päällä 1 514 henkeä. Vedon kannattajien äänekäs joukko jaksoi kannustaa suosikkejaan vahvasti läpi ottelun. Veto oli ratkaisuottelussa voitontahtoisempi ja Superpesiksen kestomenestyjiin kuuluvaa Jymyä halukkaampi päättämään kautensa pronssijuhlintaan.

Vedon parhaana palkittu Arttu Ruuska totesi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että on hienoa päättää kausi voittoon.
– Ulkona olimme hyviä, niin kuin olemme olleet pitkän aikaa. Tehtiin muutama riittävä juoksu, siinäpä ne. Tasaista vääntöä.

Sami-Petteri Kivimäki päätti nelivuotisen työrupeamansa Vedon peräsimessä pronssiotteluun ja voittoon. Hän kertoi Vedon oppineen olemaan Hiukassa sitkeämpi joukkue.
– Nyt avausjakson häviäminen ei hetkauttanut yhtään. Sitkeys on kasvanut.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät