-6.7 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Alvariinista lauantailounasta ja annoksia mukaan!

Alajärvellä Hotelli-ravintola Alvariinissa tapahtuu ja uudistutaan, eikä vähiten siksi että talon henkilöstöä koulutetaan aktiivisesti ja henkilöstö on myös innokasta sitoutumaan uuden oppimiseen.

Uusinta uutta on ensi lauantaina starttaavat lauantailounaat ja lokakuussa alkava lounaan mukaan pakkaaminen.

MAINOS

Nämä ovat tulossa tarjontaan paitsi kysynnän vuoksi myös siksi, että majoitus- ja ravitsemusalan esimiehen erikoisammattitutkintoa oppisopimuksella opiskelevat Kristiina Hämeenniemi ja Aleksi Elgland panostavat asiaan opintoihin liittyvässä kehittämisprojektissa.

Alvariinin yrittäjä Salla Hemminki kertoo, että oppisopimuskoulutus Sopeva oppisopimuspalveluiden kautta on todettu heillä hyväksi tavaksi kouluttaa henkilöstöä. Kun henkilöstö oppii uutta ja kehittää itseään, samalla kehitetään koko yritystä.

Tällä hetkellä valtaosa Alvariinin työntekijöistä on ollut oppisopimuskoulutuksessa. Kristiinalla ja Aleksilla on taustanaan ennen 1,5 vuotista oppisopimuskoulutusta työkokemuksen lisäksi hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto. Nyt uusi tutkinto odottaa tammikuussa.

Syy koulutukseen oli se, että ravintolan keittiöllä tarvitaan esimiestä. Tätä ennen Salla itse on toiminut esimiehenä keittiössäkin, mutta yrittäjän aika on rajallista ja siksi koulutukseen haluttiin kaksi pitkäaikaista ja sitoutunutta työntekijää.

– On hyvä, että meitä on kaksi jakamassa vastuuta, Kristiina kiittää. Esimiehet voivat näin tuurata toistensa lomat sekä vapaapäivät ja vielä tämänkin jälkeen heillä on aina Salla tukenaan, jos tulee hankala tilanne.

Oppisopimuskoulutus on vaatinut opiskelijoilta varsin paljon, sillä työn ohella on opiskeltavaa riittänyt kotiinkin. Suurin osa tehtävistä on tehty kotona ja esimiestehtävät ovat olleet molemmille opiskelijoille ennestään uutta alaa.

Nyt kun opinnot ovat loppusuoralla, on Aleksi ja Kristiina saaneet suunnitella ja toteuttaa opintoihin liittyvän kehittämisprojektin. – Aihe oli sikäli helppo löytää, että lauantailounaita kysellään paljon, samoin lounaan mukaan ottamista annosrasiassa, Aleksi kertoo.

Lauantailounaan kysyntä ei olekaan ihme, sillä Alajärvellä käy paljon ihmisiä ostoksilla, uimahallilla ja eri tapahtumissa viikonloppuisin. Lounastarjonta on kuitenkin ollut hyvin vähäistä.

Lauantailounaat alkavatkin Alvariinissa ensi lauantaina ja siitä eteenpäin lounasta on lauantaisin tarjolla kello 11-15.

Toinen lounaaseen liittyvä monesti pyydetty asia on lounaan mukaan ottaminen. Tätä kokeillaan lokakuun ajan maanantaista lauantaihin ja jatko katsotaan sen mukaan, millaiseksi kysyntä muodostuu. Lounas pakataan mukaan ravintolan keittiöllä eri linjastolta, jotta se saadaan aina mahdollisimman tuoreena ja kuumana asiakkaan matkaan.

– Jos on kova kiire, voi soittaa ja kertoa milloin tulee lounaan hakemaan, nin pakkaamme sen valmiiksi, mutta tiskiltäkin sen saa tilattua viidessä minuutissa, Aleksi ja Kristiina lupaavat.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät