-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Juhani Kuutilta uusi kirja – Totuuden juuret

Alajärvinen Juhani Kuutti on julkaissut uuden omakustannekirjan. Kuutti on lääketieteen lisensiaatti, psykiatrian erikoislääkäri ja kongitiivinen psykoterapeutti. Hän on tutkinut raamattua lähes 40 vuoden ajan.

Edellisen kirjansa ”Kolme neitsyttä” Juhani Kuutti julkaisi helmikuussa. Nyt on ilmestynyt uusi yli kirja ”Totuuden juuret”.

MAINOS

Totuudet juuret tutkii Raamattuun perustuen Mooseksen lain sisällön Uuden Testamentin valossa. Raamattu itse todistaa Jeesuksen olevan kivitauluissa, uhreissa ja Ilmestysmajan pappeudessa.

Kirja kuljettaa lukijan Ilmestysmajan rakenteissa Mooseksen ajoilta taivaaseen ja ihmissydämeen. Lukija puetaan leeviläisenä papin asuun ja viedään Jumalan läsnäoloon Armoistuimen eteen.

– Lukija pääsee uhraamaan tuliuhrit ja viemään sovintoveri Kaikkein Pyhimpään. Kaiken tämän jälkeen lukija huomaakin kulkeneensa kaiken aikaa Jeesuksen seurassa. Kirja korostaa Raamatun arvovaltaa ihmisen ylimpänä auktoriteettina, Kuutti kertoo.

– Vanhan Testamentin historialliset tapahtumat ovat esikuvaa Uuden Testamentin hengellisestä todellisuudesta. Jeesus on kätkettynä koko Vanhaan Testamenttiin. Hänen varjokuvansa on siellä voimakkaasti nähtävissä. Pyhä Henki paljastaa Hänet uskon kautta.

Toora käsittää viisi Mooseksen kirjaa. Toora tarkoittaa laki, oppi, opetus. Siis Tooran sisältämä Mooseksen laki on myös opetukseksi. – Tämä kirja osoittaa, kuinka laki sisälsi Jeesuksen ja tähtäsi Hänen sovitukseensa ihmiskunnan puolesta. Jeesus ei poistanut lakia, vaan täytti sen. Mooseksen laki opettaa uutta syvyyttä Uuden Liiton asiayhteyksiin.

– Raamattu itse osoittaa voimakkaasti Vanhan – ja Uuden Testamentin olevan yksi ja toisistaan erottamaton kirja. Raamatun mukaisen kristillisen uskon juuret ulottuvat syvälle koko Vanhaan Testamenttiin.

Kirja soveltuu kaikille, jotka haluavat tutustua kristinuskon perinteiden juuriin. Kirja on lainattavissa Alajärven kirjastossa. Sitä voi tiedustella kirjoittajalta juhanikuutti@gmail.com.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät