Soinin vanhus- ja vammaisneuvosto toimii linkkinä päätöksentekijöihin

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin vanhus- ja vammaisneuvostossa on mukana pirteä toimijoiden joukko, joka parhaansa mukaan edistää vanhusten ja vammaisten asiaa paikkakunnalla ja pyrkii valvomaan näiden oikeuksien toteutumista.

Neuvoston puheenjohtajana toimii Kyllikki Laukkola ja jäseninä Seppo Parviainen, Hannu Penttinen, Pirjo Määttä ja Maija-Liisa Keisala. Lisäksi neuvoston toimintaan osallistuu seurakunnasta Katriina Lehtonen ja Kuussotesta Hilkka Palomäki. Sihteerinä toimii kunnan hallintojohtaja Hannele Hannula.

MAINOS

Soinissa vanhus- ja vammaisneuvosto on toiminut vuodesta 2005. Välillä oltiin mukana myös Järvi-Pohjanmaan toiminnassa ja nyt valittu neuvosto on hoitanut asioita viime syksystä lukien.

Monet neuvoston jäsenet ovat olleet mukana jo pidempäänkin ja toiminnan kerrotaan olevan hyvin entisen kaltaista. Siinä vaiheessa kun neuvosto tuli kuntiin pakolliseksi vuosi sitten, toiminta on terävöitynyt, yhteistyö lisääntynyt ja asiat joita käsitellään, kirjataan ylös ja viedään eteenpäin entistäkin paremmin.

Soinista on edustajat myös Etelä-Pohjanmaan maakunnan erillisissä vanhus- ja vammaisneuvostoissa. Vanhusneuvostossa soinilaisten asiaa vie eteenpäin Pirjo Määttä ja vammaisneuvostossa Seppo Parviainen.

Puheenjohtaja Kyllikki Laukkola kertoo, että vuosien varrella neuvosto on pyrkinyt vaikuttamaan esteettömyysasioihin, jotka nyt onkin jo melko hyvin huomioitu

Tällä hetkellä tärkeimpiä tehtäviä on vaikuttaminen, jotta terveys-ja sosiaalipalvelut tavoittaisivat riittävän hyvin ikäihmiset ja vammaiset. Tähän kaikkeen liittyy oleellisesti myös rakentaminen kaavoituksesta alkaen.

Neuvostolle yksittäiset kuntalaisetkin voivat antaa vinkkejä niistä asioista, joihin toivovat muutosta tai mitä paikkakunnalla pitäisi olla.

Hyvä esimerkki on vastikään Eläkeliiton Soinin yhdistykseltä saatu idea ulkoilureitistä keskustaan, joka olisi riittävän lyhyt ja sopiva rollaattorilla ja pyörätuolilla liikkuville. Tällaista pientä ympyrälenkkiä ale5taan nyt miettiä ja viedä eteenpäin.

– Kannattaakin olla ideoiden ja aloitteiden kanssa rohkeasti yhteydessä, viedään niitä sitten eteenpäin, neuvoston jäsenet lupaavat.

Yksi hyvä paikka tulla tutustumaan vanhus- ja vammaisneuvoston väkeen vaikkapa sitten niiden ideoiden kanssa, on vanhusten viikolla 11.10. järjestettävä varttuneemman väen virikepäivä! Päivä on kello 12-15 seurakuntakodilla ja tarjolla on iso joukko messuosastoja ja samanaikaista ohjelmaa lyhyinä tietoiskuina eri toimijoilta ja yhteistyökumppaneilta.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliSopivasti D -vitamiinia 150 -vuotiaan Alajärven asukkaille!
Seuraava artikkeliSeurakuntavaaliehdokkaat Alajärvellä