-15.9 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Soinin kunta edelläkävijänä kierrätyksessä

Soinin 4H:n joukkue pääsi syyskuussa Sitran (Suomen itsenäisyyden juhlarahasto) Maapalloliigan finaaliin kokeilullaan innostaa kuluttajia pakkausmuovin kierrätykseen pullopanttijärjestelmästä muokatuilla palkitsemisratkaisuilla.

Muovinkeräys toteutetaan MuoviSampo-kampanjapisteellä, joka jauhaa kuluttajan pakkausmuovin käteväksi Plastic Coin -paikallisvaluutaksi.

Plastic Coin käy maksuvälineenä yhteistyökumppaniemme valittuihin palveluihin. Soinin 4H:n joukkue kuittasi finaalipaikallaan ideansa toteutukseen 10000 euroa kokeilurahan, jolla vastataan käytännön järjestelyistä. Tarkoituksena on kuitenkin luoda ilman Sitran rahoitustakin pyörivä ja laajentuva toimintamalli.

MAINOS

Mitä tämä sitten tarkoittaa meille soinilaisille? Syksyn ja talven aikana järjestetään 3-5 pakkausmuovin keräystempausta, joiden aikana kuka tahansa voi toimittaa MuoviSammon keräyspisteeseen puhdasta pakkausmuovia ja saada vastineeksi ympäristöteostaan palkkioksi esimerkiksi paikallisvaluuttaa.

Ensimmäiset kampanjapäivät ovat 3.-4.10. kello 14-19 Soinin Yhteistalolla, Multiantie 29, Soini. Kampanjassa kokeillaan erilaisia palkitsemistapoja ja ensimmäisinä kampanjapäivinä tuodusta kotitalouden pakkausmuovista palkitaan yksi euro kilolta.

Pakkausmuovilla tarkoitetaan lähes kaikkia muovisia pakkausmateriaaleja, joilla pakataan, suojataan, kääritään tai sidotaan elintarvikkeita tai muita kotitaloustuotteita.

Kampanjapäivässä kerätään myös erikseen valittujen Valio- ja Pirkka-tuotteiden pakkauksia erillisillä panteilla. Nämä pantitetut pakkaukset löytyvät K-Market Kanelista 25.9. alkaen. Kokeilussa yhteistyössä ovatkin Valio, Kesko, K-Market Kaneli ja Sale Soini.

Syksyn ja talven tapahtumien aikana eniten pakkausmuovia palauttaneet palkitaan. Jokaista soinilaista, kuin koululuokkia ja työpaikkojakin, kannustetaan kilpailemaan Soinin kovimman kierrättäjän tittelistä!

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät