1 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Kuortaneen ja Lappajärven työttömyysluvut painuivat alle viiden prosentin

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuun lopussa 5707 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaisesta vastaavasta vertailuajasta määrä laski 1477 henkilöllä, eli 20,6 prosentilla. Koko maassa työttömien määrä laski samalla ajanjaksolla 15,7 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden osuus ELY-keskusalueen työvoimasta oli elokuussa 6,6 prosenttia. Koko maassa vastaava osuus oli 9,2 prosenttia.

MAINOS

Työttömyys jatkoi elokuussa laskua kaikissa alueen seutukunnissa. Maakunnan kolmessa kunnassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta laski elokuussa jo alle viiden prosentin: Kuortane 4,1, Lappajärvi 4,5 ja Ilmajoki 4,9 prosenttia.

Alajärvellä työttömyysaste oli tasan seitsemän prosenttia, Soinissa 6,7 ja Vimpelissä 5,3.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski kaikissa ikäryhmissä. Suhteellisesti eniten laskua elokuussa oli 34-39 -vuotiaiden ikäryhmässä, jossa laskua edellisvuoteen oli 26,9 prosenttia.

Alle 25 -vuotiaiden työttömien työnhakijoiden määrä laski edellisvuodesta 21,4 ja yli 50 -vuotiaiden työttömien työnhakijoiden määrä laski vastaavalla tarkastelujaksolla 20,7 prosenttia.

Pitkäaikaistyöttömien määrä on laskenut Etelä-Pohjanmaalla voimakkaasti jo monen kuukauden ajan. Elokuussa yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleiden pitkäaikaistyöttömien määrä laski 41,4 prosenttia edellisvuoden vertailuajasta.

Yli kaksi vuotta yhtäjaksoisesti työttömänä olleiden määrä laski vastaavalla tarkastelujaksolla 36,1 prosenttia.

Kuukauden aikana avoimeksi ilmoitettujen uusien työpaikkojen määrä nousi Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa 9,9 prosenttia edellisvuoden elokuuhun verrattaessa. Kaikkiaan elokuun aikana oli avoimena 2602 työpaikkaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät