Palloiluhalli valmistuu Kuortaneelle alkuvuodesta

Mainos[adrotate banner="3"]

Kuortaneen uuden palloiluhallin työt ovat edistyneet suunnitellusti hallin rungon pystytykseen. Tällä hetkellä pystytetään hallin massiivista teräsrunkoa joka takaa, että rakenteet kestävät kaikissa olosuhteissa.

Nyt rakentuva palloiluhalli on ainutlaatuinen koko Suomessa. 125 metriä pitkään, 75 metriä leveään ja yli 9000 neliötä kattavaan halliin mahtuu täysmittainen jalkapallo- tai pesäpallokenttä, minkä lisäksi hallissa on erillinen harjoittelualue.

MAINOS
Havainnekuvasta näkyvät Kuortaneen Urheiluopiston alueen investoinnit.

– Tunnin vuorolla pääsee hallissa puolituntia ennen vuoron alkua tekniikka-alueelle ja lisäksi vielä puoleksi tunniksi vuoron jälkeen, kertoo Kuortaneen Urheiluopiston toimitusjohtaja Jussi Töyrylä hallin tulevasta vuorokäytännöstä.

Palloiluhalli on yksi osa Kuortaneen kunnan ja urheiluopiston tulevaisuuden liikuntainvestointeja, joilla on haluttu vastata laajenevaan kysyntään. Tulevina vuosina edessä ovat niin lukion laajennus kuin telinevoimisteluhallin rakentaminenkin. Kasvu vaatii myös uusia majoitustiloja.

– Lukio laajenee kolmella opetustilalla ja jakelukeittiötä laajennetaan. Kokonaisuudessaan palloiluhalli mukaan lukien puhutaan 8-9 miljoonan euron investoinneista liikuntaan lähivuosina, sanoo Kuortaneen kunnanjohtaja Pentti Turunen.

– Kasvu vaatii ilman muuta myös majoituskapasiteetin laajennusta. Tänä vuonna valmistui Kostintupa ja vuonna 2020 on tarkoitus rakennuttaa uusi hotellirakennus, jatkaa Töyrylä.

Palloiluhallin on tarkoitus olla käyttövalmis alkuvuodesta 2019. Ensimmäiset turnaukset on varattu jo maaliskuulle.

Palloiluhallin rakentamisen tilaajana on toiminut Kuortaneen kunta ja loppukäyttäjä on Kuortaneen Urheiluopistosäätiö. Rakennuttajakonsulttina on Soilcon Oy, pääurakoitsijana KVR Kreate Oy. Teräsrungon on toimittanut Trutec Oy ja maaperätutkimuksen sekä projektinjohdon hoitaa Soilcon Oy.

Kreaten palveluksessa olevat suunnittelijat ovat Arkkitehtisuunnittelu (ARK) Insinööritoimisto Timo Renko Oy. Rakenne- ja pääsuunnittelu (RAK) WAY Structural Technology Oy, Teräsrakennesuunnittelu Trutec Oy, sähkösuunnittelussa Insinööritoimisto TamPlan Oy ja LVIA Kreate Oy.

MAINOS
Edellinen artikkeliHopeahovin asuntoja kunnostetaan pikkubudjetilla ja talkootyön voimin Lehtimäellä
Seuraava artikkeliMyllykangas ja Soinin yhtenäiskoulu fillarikisan finaaliin!