10.7 C
Alajärvi
torstai 23.5.2024
MAINOS

Myllykangas ja Soinin yhtenäiskoulu fillarikisan finaaliin!

Myllykankaan koulun ja Soinin yhtenäiskoulun joukkueet selvittivät tiensä jatkoon jo perinteisessä fillarimestarikilpailun aluekarsinnoissa.

Myllykankaan koulun 1. joukkueessa kisailivat Elviira Saari, Fiona Yli-Sissala, Oskari Hirvelä ja Panu Rentola.

MAINOS

Soinin joukkueessa taitojaan näyttivät Aatu Silvonen, Oskari Vuorenmaa, Tiara Korkeakangas ja Henni Saarenketo. Myllykankaan koulun rehtori Jari Nevanperällä on pitkä kokemus fillarikisoista.

– Fillarikisa tuo tarvittavaa kansalaistaitoa ja -tietoa nuorille. Pyöräily on kuitenkin kaikkien kansalaisten toimintaa. Myös kypärän käyttö on lisääntynyt ilahduttavasti viime aikoina.

– Myllykankaan koulu on sijoittunut kahtena edellisvuotena finaalissa toiseksi. Soinin yhtenäiskoulun joukkue voitti toissa vuonna koko valtakunnan kisan. Finaaliin selviytyy aina vajaat 20 joukkuetta. Ensi keväänä Suomen finaali järjestetään Peurungassa Laukaassa huhti-toukokuussa.

Suomessa alue- ja mestaruuskilpailuihin osallistuu vuosittain noin tuhat lasta. Euroopan laajuisesti Fillarimestari koskettaa yli kahta miljoonaa lasta vuosittain. Kilpailuja on järjestetty Suomessa vuodesta 2003 alkaen.

Kilpailu koostuu sekä ajotaitotehtävistä että liikennetietoutta mittaavasta kirjallisesta osuudesta. Joukkueen muodostavat neljä 10−12-vuotiasta lasta.

Kilpailukausi alkaa syyskuussa viikolla 37 aluekilpailuilla. Viikko on Opetushallituksen liikenneturvallisuusviikko, jonka tavoitteena on tuoda lasten liikenneturvallisuuden kehittämistä eri tapahtumien kautta esille.

Aluekilpailuiden parhaimmat koulut kutsutaan seuraavan kevään mestaruuskilpailuihin.

Mestaruuskilpailun jälkeen syksyllä pidetään Euroopassa kansainvälinen kilpailu, johon voittaneen joukkueen lapsilla on mahdollista päästä edustamaan Suomea, mikäli Autoliitto kilpailuun osallistuu. Kouluille toiminta on ilmaista.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät