Duudsonit-kaksikko villitsi Nuorisovintillä

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Nuorisovintillä vietettiin avoimien ovien tapahtumaa kaupungin 150-vuotisjuhlaviikon kunniaksi.

Tapahtuma oli jymymenestys, sillä stunteistaan, jekkuiluistaan ja televisio-ohjelmistaan tunnetun Duudsonit-ryhmän Jarno ”Jarppi” Leppälää ja Hannu-Pekka ”HP” Parviaista oli tullut moikkaamaan arviolta kolmisensataa lasta, nuorta ja aikuista.

MAINOS

Nuorisolle television tai YouTuben kautta tutuksi tulleista miesten kanssa otettiin kymmenittäin selfieitä, juteltiin ja vaikkapa heilteltiin yläviitoset. Tapahtumassa sai myös tutustua Nuorisovinttiin, pelata tietokonepelejä tai kokeilla omaa luovuuttaan.

Starttipaja Laiturin hankekoordinaattori Heidi Ylinen kertoi, että avoimia ovia on Nuorisovintillä vietetty vuosittain. 150-vuotisjuhlaviikon kunniaksi Nuorisovintillä oli mahdollisuus tehdä pinssejä ja pelata vaikkapa konsolipelejä. Starttipajan nuoret ottivat kahviotoiminnan haltuunsa.

Nuoret leipoivat, osallistuivat tapahtuman järjestelyihin ja pitivät kahviota. Väkeä vetänyttä tapahtumaa olivat järjestämässä Etsivä nuorisotyö, Starttipaja Laituri ja Alajärven kaupungin nuorisotyö.

Helmi Suovanen (vas.) ja Iida-Maria Vilmilä tekivät pinssejä avoimien ovien tapahtumassa.

11-vuotiaat kaverukset Iida-Maria Vilmilä ja Helmi Suovanen tulivat Nuorisovintille, koska siellä oli tarjolla kaikenlaista kivaa tekemistä – ja mahdollisuus Jarppi Leppälän ja HP Parviaisen tapaamiseen.

Tungosta ja aplodeja

Tapahtuman julkkisvieraita bongattiin kuuleman perusteella siellä täällä Sairaalatie 3:n yläkerrassa. Lasten ja nuorten kasvoilta paistoi innostus.

Kun avoimissa ovissa päästiin viimein ja vihdoin Duudsonit-kaksikon osuuteen, oli meno hillityn villiä.

Ja koska kyse oli Duudsonit-kaksikon vierailusta, duudsonmaisia tempauksiakin nähtiin. Artturi Koskenmäen (17), Lauri Luoman (16) ja Oskari Matintuvan (16) viittoilu kannatti, sillä he valikoituivat pyykkipoikatempun tekijöiksi.

Kolmikon tuli laittaa kasvoihinsa monta pyykkipoikaa ja tehtävän lopuksi puistella päätään, jotta pyykkipojat irtoavat. YouTubesta Duudsonien tempauksia seuraava kolmikko oli myös itse joskus kokeillut vastaavaa tempausta.

Lauri Luoma (vas.), Artturi Koskenmäki ja Oskari Matintupa tekivät pyykkipoikatempun.

Nuorukaiset saivat villiä kannustusta temppua tehdessään. Oskari paljasti, että häntä jännitti vähän tempun lopussa, mutta Artturi ei ollut tilanteesta moksiskaan. Lauria jännitti vähäsen tempun lopussa.

Nuorisovintti on kolmikolle entuudestaan tuttu paikka, sillä he käyvät siellä joka arki-ilta.

Toisessa tempussa Jarppi Leppälä toimi ihmistikkatauluna. Temppu sai vanhemmat pyörittelemään päätään ja muutaman tytön kiljahtamaan. Mutta tämäkin temppu oli Duudsoneita seuranneen nuoremman väen mieleen.

Temppujen jälkeen oli mahdollisuus saada HP:n ja Jarpin nimmarit ja selfie muistoksi. Laasala ja Parviainen eivät olleet ensimmäistä kertaa tungoksen keskellä.

Miehet opastivat, kuinka saadaan jono kiertämään sokkeloisessa tilassa, jotta kaikki pääsevät vuorollaan kuvaan ja hakemaan nimmareita. Jonossa ei etuiltu, tönitty tai melskattu vaan kaikki sujui mallikkaasti. Jonossa vuoroaan odotti myös Alajärven Saukonkylässä asuva kymmenvuotias Joona Karjalainen.

– Olen seurannut Duudsoneita telkkarista ja YouTubesta. Duudsonit ovat hulluja ja hauskoja, tuumasi nuorimies hymyssä suin.

Joona Karjalainen pääsi monen muun lapsen ja nuoren tapaan selfieen HP Parviaisen (vas.) ja Jarppi Leppälän kanssa.

Hymy leveni entisestään, kun hän pääsi illan tähtivieraiden kanssa yhteiskuviin.

Fiksut nuoret

Duudsonit ovat kiertäneet vuosien varrella monenlaisissa tapahtumissa. Leppälä ja Parviainen ovat viime vuosina kiertäneet ympäri Suomea. Nuorten lisäksi on kohdattu myös aikuisia.

– Nuorten kanssa kohtaamiset ovat aina mukavia. Mitä itse olen Suomen nuorisoa pitkin maata tavannut, voin sanoa, ettei meillä ole mitään hätää. Sieltä on erittäin fiksu sukupolvi tulossa, vakuuttaa Leppälä.

Kaupunginjohtaja Vesa Koivunen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Palmu antoivat Parviaiselle ja Leppälälle kotiin viemisiksi muiden muassa uuden Alajärvi-kuvakirjan.

Leppälä kertoo Duudsoneiden kannustavan nuoria ja että nuoret uskoisivat omiin unelmiinsa. Duudsonit painottavat sitä, ettei kaikki tapahdu yhdessä yössä vaan pitää olla myös valmis tekemään töitä omien unelmiensa eteen.

Duudsonit ovat tehneet vuosien ajan kiusaamisen vastaista työtä. Parviainen toteaa kiusaamisen olevan ainoa vakava aihe, johon ryhmä on halunnut ottaa kantaa.

– Haluamme kannustaa nuoria – ja ihmisiä ylipäätään – tavoittelemaan omia unelmia. Kiusaaminen tappaa ja tuhoaa unelmia ja tuhoaa itsetuntoa. Haluamme herätellä nuoria ajattelemaan omaa toimintaansa. Jossain vaiheessa elämää saattaa tulla vastaan ne samat ihmiset, joita on kiusattu.

Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Palmu toivat Leppälälle ja Parviaiselle kaupungin terveiset.

Vieraille kerrottiin kaupungin elinvoimasta ja investoinneista. Parviainen ja Leppälä saivat kotiin viemisiksi uudet Alajärvi-kuvakirjat. Lahjakasseista löytyi myös muiden muassa Alajärvi-logolla varustetut jääraappa ja sammutuspeite

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliMyllykangas ja Soinin yhtenäiskoulu fillarikisan finaaliin!
Seuraava artikkeliRuska-ajan virkistyspäivä Haapaniemen hiippakuntakartanossa