-0.1 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Marko Maunuksela otti yleisönsä Kitrolla

Reilut kolmesataa ihmistä oli suunnannut perjantai-iltana Alajärven Kitrolle, jossa juhlistettiin kaupungin 150-vuotisjuhlaviikkoa vuoden 2010 tangokuninkaan, Marko Maunukselan, konsertilla.

Kurejoelta lähtöisin oleva Maunuksela sai yleisön lämpenemään. Tangoakin kuultiin, kuten esimerkiksi maailman kuuluisimmaksi tangoksi tituleerattu Sydämen lupaus (Por Una Capeza).

MAINOS

Maunuksela esitti levyttämiään kappaleita sekä yleisöön hyvin uponneita bilebiisejä niin Matilta ja Tepolta kuin Kaija Kooltakin.

Konsertin alkusysäyksenä oli Alajärven Osuuspankin kaupungille lahjoittama 10 000 euroa.

– Toiveena oli, että saataisiin kaikille kaupunkilaisille jotain, ja vaihtoehdoksi tuli konsertti. Toiveena oli, että mahdollisimman moni hyötyisi lahjoituksesta.

– Kaupunki teki valinnan, millainen tapahtuma järjestetään. Konsertin järjestäjinä toimivat kaupunki ja Alajärven Ankkurit, kertoi pankinjohtaja Markku Pelkonen.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Palmu valotti puolestaan, että tapahtumavaihtoehtoa pohdittiin pitkään.

Vaakakuppi kallistui lopulta Maunukselaan, joka on Palmun mukaan lahjakas ja monipuolinen artisti, joka osaa ottaa yleisönsä. Hän muistutti, että konsertti ei järjesty sormia napsauttamalla vaan vapaaehtoisia tarvittiin.

– Kitron stadion on paikka, jonne kaikkien on helppo tulla. Aivan näin kylmää säätä emme tilanneet, naurahti Palmu konsertin tauolla.

Yleisö lämpeni

Maunuksela esiintyi sananmukaisesti kotikentällään, jossa hän oli edellisen kerran esiintynyt vuonna 2011. – Tälle kentälle on hyvä tulla takaisin, hän vakuutti ensimmäisenä kuullun Onnemme kyyneleet -kappaleen jälkeen.

Konsertissa liikuttiin sujuvasti musiikin lajista ja tunnelmasta toiseen. Yleisön mieleen olivat niin Tapio Rautavaaran tunnetuksi tekemät kappaleet kuin Maunukselan oma tuotantokin.

Toisen puoliajan aluksi hyväntuulinen Maunuksela spiikkasi, että ”tulkaa palloilemaan tähän eteen, ei ole niin vakavaa”. Lavan edessä tanssi lopulta kolmisenkymmentä ihmistä.

Laulaja itse laskeutui pesäpallokentälle laulaessaan Kaija Koon Supernaiset-kappaletta. Sekä yleisö lavan edessä ja katsomossa sekä laulaja itse nauttivat fiiliksestä täysin rinnoin.

Korkkarit kattoon, kuten Kaija Koon biisissä lauletaan. Maunuksela laskeutui esiintymislavalta yleisön pariin.

Maunukselaa olivat saapuneet kuulemaan muiden muassa kurejokelaiset Kirsi Kalmu ja Jaana Särkijärvi sekä hoiskolainen Armi Ylitalo. Iltaa varten oli varustauduttu pipoin, hansikkain ja talvikengin – sekä Särkijärvi kahden talvitakin kera.

– Hyvä laulaja, ilmaiskonsertti ja viikonloppu alkamassa, perusteli Ylitalo Kitrolle saapumistaan.

– Ilolla kuuntelee, pitää hytkyä, komppasi puolestaan Kalmu.

Armi Ylitalo (vas.), Kirsi Kalmu ja Jaana Särkijärvi pitivät kuulemastaan. Maunukselaa kehuttiin hyväksi laulajaksi.

Illan odotettuihin kappaleisiin kuului muiden muassa Onnemme kyyneleet.

Hyvällä fiiliksellä

Alajärven Ankkureiden pesisjunioreiden vanhemmat – tai oikeammin pesisjunnujen äidit – vastasivat kahviomyynnistä.

Tarjolla oli kahvia, makkaraa, suolaista ja makeaa purtavaa sekä karkkia. Eri myyntipisteissä oli yhteensä kymmenkunta vapaaehtoista. Myyntituotto ohjataan junioripesikselle.

Alajärven Ankkureiden pesisjunioreiden äidit vastasivat kahvilamyynnistä. Kahvipisteessä Kirsi Isokangas (vas.), Elina Hänninen, Mari Uitti, Katja Hirsimäki ja Kati Tallbacka.

Marko Maunuksela kertoo tekevänsä noin sata keikkaa vuosittain. Alajärvellä hän on keikkaillut

harvakseltaan, koska paikkakunnalla ei ole tanssi- tai keikkapaikkoja. Hän on kuitenkin esiintynyt kesäravintola Salakapakassa muutamana kesänä.

Satakunta keikkaa vuositasolla tekevä Maunuksela tunnusti tulleensa kotikonnuilleen esiintymään hauskalla fiiliksellä. Etukäteen kysymysmerkkinä oli, että kuinka ihmiset lähtevät konserttiin viileän kelin takia.

– Tänne on aina kiva tulla, näkee aina tuttuja ja lapsuudenkavereita. Keikan aikana bongailee paljon tuttuja. Tunnelma oli hyvä, vaikka ollaan melkein pakkasen puolella. Ihmiset olivat pukeutuneet hyvin, että tarkenevat. Katsomossa jammailtiin, taputettiin ja lyötiin kättä yhteen.

– Meillä oli tosi kiva keikka, ei tarvinnut kauheasti puristaa, sai vain päästellä menemään.

Illan ohjelmistoa suunnitellessaan Maunuksela huomioi, että ilmaiskonserttiin saapuu monenlaisia ihmisiä.

– Setissä on kaikille jotakin. Vähän nuoremmalle ja vähän vanhemmalle väelle. Jotakin niille, jotka tykkää jorailla ja myös heille, jotka tykkäävät tunnelmasta. Pohdiskelin aika kauan, mitä ohjelmistoon voisi ottaa.

Maunuksela on tehnyt yhteistyötä häntä Kitrolla säestäneen Jackpot-orkesterin kanssa kesäkuusta lähtien. Jackpot on tällä hetkellä Maunukselan ja vuonna 2008 Tangokuninkaaksi kruunatun Jukka Hallikaisen yhteinen vakiobändi.

Jackpotissa soittavat Petri Hautaniemi (kitara ja laulu), Henri Peltola (rummut ja laulu), Eetu Sadeharju (kosketinsoittimet ja laulu) ja Samu Repo (basso ja laulu).

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät