1.6 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Soinissa toimelias vanhustenviikko

Valtakunnallista vanhustenviikkoa vietetään 7.-14.10. teemalla Iloa toimeliaisuudesta.

Soinissa viikko onkin täynnä toimintaa ja mahdollisuuksia toimeliaisuuteen, alkaen vanhemman väen kirkkopyhästä sunnuntaina 7.10. Messun jälkeen jälkeen on myös ruokailu vapaaehtoisella ruokamaksulla.

MAINOS

Tiistaina 9.10. sekä perjantaina 12.10. on Eläkeliiton kuntosali- ja uimavuoro kello 10-12. Kuntosalilla liikuntasihteeri Janne Kujala opastaa laitteiden käyttöä.

Vanhustenviikon päätapahtuma Soinissa on ”Varttuneemman väen virikepäivä”, jota vietetään seurakuntakodilla torstaina 11.10. kello 12-15 välisenä aikana. Tapahtuman järjestää Soinin Vanhus- ja vammaisneuvosto yhteistyössä eri toimijoiden kesken.

Päivän aikana ohjelmassa on tarjoilua koko tapahtuman ajan Kuninkaanjoen Marttojen toimesta, arvontaa osallistujien kesken, puheita eri aihepiireistä ja esittelypöytiä eri toimijoilta.

Tapahtumassa mukana ovat Soinin kunta/Hyvinvointia hyvästä arjesta -hanke, Kuusiolinna Terveys, Soinin kirjasto, SPR Soinin osasto, Kuninkaanjoen Martat, Soinin Silmu, Soinin Eläkeliitto, Järviseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry, Etelä-Pohjanmaan muistiyhdistys, Jalkahoitaja Päivi Laitila, Osuuspankki, Pelastuslaitos, Poliisi sekä Soinin seurakunta.

Kello 12 tervetulopuheen pitää vanhus- ja vammaisneuvoston puheenjohtaja Kyllikki Laukkola. Kello 12.10 Kuusiolinna esittäytyy: hammashoito (Kirsi Leppänen, Piia Keisala: iäkkäiden hampaiden hoidosta), fysioterapia (Katri Leppäkangas: apuvälinepalvelusta), sairaanhoitaja (Saana Peura: diabetesasiaa), palveluohjaaja (Hilkka Palomäki).

Kello 13 puheenvuoron saa Jalkahoitaja Päivi Laitila, kello 13.15 Etelä-Pohjanmaan muistiyhdistyksestä Muisti- ja ikäystävällinen Etelä-Pohjanmaa -hankkeesta hankevastaava Päivi Niinistö-Mäkinen ja Kylille Kulttuuria -hankkeesta kertoo Katja Kujala.

Kello 14 on vuorossa OP Edunvalvontavaltuutuksesta ja pankkiasioista kertomassa pankinjohtaja Riitta Holkko ja kello 14.15 Pelastuslaitokselta Juha Vehkamäki puhuu turvallisuusasioita, 14.30 Poliisi turvallisuusasioita ja vielä kello 14.50 Soinin seurakunta kirkkoherra Pasi Kilpeläinen pitää hartauden. Tapahtuman päätteeksi on arvonta.

Sunnuntain 7.10. Kirkkopyhään ja torstain 11.10. tapahtumiin diakoniakylätoimikuntien vapaaehtoiset järjestävät kyytiä.

Kyytiä voi kysellä: Kukko: Pekka Peltomäki , Sauru: Satu Laitila, Mäkelä: Seija Vuorenmaa, Hautakylä: Anja Alatalo, Parviainen: Kaija Huvila, Ähtärinranta: Aino Akonniemi, Laasala: Aino Alatalo, Katajamäki: Taina Vähäsoini, Jokivarsi: Kerttu Runninmäki, Kivijärvi: Pirkko-Liisa Lähteinen, Keisala: Kyllikki Viitala, Vehu, Ulvo: Marja-Liisa Rannila, Hallaperä-Kantokylä: Tarja Honkola, Vuorenmaa: Kaisa Vuorenmaa, Limaperä-Pöntinen: Pirkko Ylä-Pöntinen, Kirkonkylä: Katriina Lehtonen, Seppo Saarinen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät