Korjaamo Hannu Pollari Lehtimäen Vuoden Yrittäjä

Mainos[adrotate banner="3"]

Lehtimäen Vuoden Yrittäjänä on palkittu AA-luottoluokan yritys Korjaamo Hannu Pollari.

Kuortanelaislähtöistä maatalon poikaa Hannu Pollaria voikin hyvästä syystä nimittää todelliseksi yrittäjäksi. Vieraan töitä hän kokeili aikanaan parin vuoden ajan ammattikoulun ja armeijan välissä Tuurin Koneella, mutta sen koomin mies ei ole muilta palkkakuittia käteensä saanut.

MAINOS

Ensimmäisen korjaamonsa Hannu perusti Kuortaneella kotitilalla vuonna 1987. Hän korjaili siinä autoja ja maataloustyökoneita, mutta tilan siirryttyä veljen omistukseen alkoi Hannu toimia Mursulan pajalla Töysässä toiminimellä korjaten maansiirtokoneita.

Vuonna 2006 Hannu löysi mukavan paikan Lehtimäeltä, mihin muutti asumaan. Työt jatkuivat pajalla Töysässä, kunnes 2008 hän rakensi kotipaikalle uuden noin 150 neliöisen hallin ja perusti Korjaamo Hannu Pollarin.

Viimeiset 20 vuotta ovat Hannulla menneet Korjaamolla vaihtelevien töiden merkeissä, joita kuitenkin aina on riittänyt ja tuntuu edelleen riittävän oikein hyvin.

Kysynnän mukaan työtehtäviksi ovat muodostuneet maansiirto- ja maatalouskoneiden korjaukset, erilaisten hitsaustöiden tekemiseen niin omalla pajalla kuin vaikkapa asiakkaan navetassakin sekä hiekkapuhallukset. Talven aikana yritykselle ollaan tekemässä myös omaa maalaamoa.

Tämän kaiken lisäksi Hannu ostelee koneita kunnostettavaksi ja edelleen myyntiin ja tekee mm. traktorin peräkärryä ja lavetteja asiakkaan toiveiden mukaisesti. Urakoitsijat ja viljelijät tarvitsevat usein jotain ihan tietynlaista konetta tai laitetta, ja silloin heille tehdään sellainen!

Hannulla on työssä mukana yksi työntekijä ja hiljaista aikaa ei ole vielä näkynyt. Hommaa riittää etenkin nykyisin, kun takavuosien laman aikana opittiin korjaamaan vanhaa eikä vain hankkimaan uutta. Jos Hannulla jää joskus töiltään aikaa, niin sitten mies alkaa tehdä taidetta. Työmiehen otteilla syntyy niin ronskimpaa teosta kuin herkkiä korujakin!

– Maaseudulla ei voi olla sellaista yritystä, joka erikoistuisi vain yhteen pieneen asiaan, Hannu sanoo ja on tyytyväinen siitä, että voi monipuolisesti palvelevalla yrityksellä vastata erilaisiin alueen asukkaiden tarpeisiin.

Työtä riittää

Hannu Pollari suhtautuu tulevaan luottavaisesti, sillä työtä tuntuisi riittävän. Asiakaskuntaa on paitsi lähialuelita Lehtimäeltä ja Soinista, myös kauempaa Alavudelta, Kuortaneelta ja Ähtäristä.

Lomaa tämä vuoden yrittäjä ei ole ihmeemmin pitänyt, vaikka uskoo että se olisi ihan mahdollista, jos haluja olisi. Työnteko on kuitenkin ihan mukavaa sekin ja kun vielä puolisokin on yrittäjä, pitää kukkakauppaa Tuurissa, niin lomien yhteensovittamisessa olisi oma vaivansa.

– Otan kyllä joskus viikolla päivän vapaata ja joskus käymme Virossa, mistä vaimoni on kotoisin, Hannu sanoo.

Jos Hannu ei tee töitä, niin silloin hän mielellään suuntaa metsään tai kalalle. Hirviporukassakin hän oli 15 vuoden ajan, mutta siihen hommaan ei ole enää ehtinyt.

Valinnan Vuoden yrittäjäksi Pollari arvostaa korkealle ja se lämmittää mieltä. On mukavaa, että tehty työ huomataan ja erityisen arvokasta on se, että sen huomioivat toiset yrittäjät.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliSoinissa starttaa säännöllinen toritoiminta
Seuraava artikkeliLehonpaja Ky Soinin vuoden yrittäjä