0.9 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Soinissa starttaa säännöllinen toritoiminta

Säännöllistä toritoimintaa viritellään Soinin keskustaan. Liikekeskuksen alaparkkipaikalla on varattu tori-käyttöön keskiviikkoisin kello 9 alkaen.

Tori avautuu ensimmäisen kerran keskiviikkona 17.10. ja on siitä lähtien avoinna aina keskiviikkoisin.

MAINOS

Myyjille toripaikat ovat ilmaisia, mutta sähköistetystä paikasta peritään viiden euron kertamaksu. Liikekeskuksessa on tarjolla wc-mahdollisuus kirjaston aukioloaikoina.

– Luonnollisesti torille kaivataan sekä myyjiä että asiakkaita. Myös lauantaille on mahdollista varata toripaikka. Nyt torimyyntiä on vähän eri päivinä. Pyrkimyksenä on tällä tavoin tehdä kaikille tunnetuksi, milloin kannattaa olla paikalla, kertoo kunnanjohtaja Juha Viitasaari.

Ajatus toritoiminnan virittämisestä nousi esiin teknisen lautakunnan kokouksessa. Lautakunta toivoi, että soinilaisten palveluiden oheen ja osittain niitäkin hyödyttämään syntyisi vetovoimainen toripäivä.

– Parhaimmillaan säännöllinen tori tuo lisäväriä kyläkuvaan. Jonain päivänä puhutaan, kuinka meno on kuin Soinin torilla. Toivottavasti hyvässä merkityksessä.

Rajatun torialueen toivotaan myös selkiyttävän liikkumista keskustan alueella. Niin kutsutulta alaparkkipai-kalta varataan alkuvaiheessa liikenneympyrän puoleinen puoli ja rakennusten puoleinen reuna on edelleen henkilökunnan parkkipaikkoina.

Paikka on jo valmiiksi monen myyjän hyödyntämiä. Asiakkaat voivat käyt-tää toriaikana pysäköintiin niin kutsutulle Herttualan tonttia risteyksen toiselle puolella.

Torialue sijaitsee osoitteessa Alajärventie 2, Liikenneympyrän ja Grillirakennuksen välissä. Paikkojen vuokraamisesta vastaa isännöitsijä Kiinteistöpalvelu Mäki, puhelin 040 179 2552, sähköposti kipalv@japo.fi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät