0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Alajärven seurakunnan lähetystyö sykkii elämää!

Miltä maailma näyttää Afrikan ja Kenian näkökulmasta? Siitä kertovat tuoreeltaan Anna-Liisa ja Paavo Markkula, jotka ovat tekemässä lähetystyötä Alajärven seurakunnan lähettämänä Kenian Matongossa.

Anna-Liisan tehtävänä on Matongon opettaja- ja teologisen seminaarin opetustehtävä ja ystäväkoulutoiminta.

MAINOS

Paavo puolestaan vastaa 500 aids-orpolapsen kummihankkeen johtamisesta sekä Matongon teologisen- ja opettajaseminaarin IT:n kehittämishankkeista.

Lähetystyö on kutsu käyttää lahjojaan ja tuoda ilosanoma Jeesuksesta

Alajärven seurakunta on ollut aina rukoileva ja lähettävä seurakunta.

Parhaimmillaan kotikirkko on ollut tukemassa kahdeksan nimikkolähetin työtä eri puolilla maailmaa. Nyt lähettejä on viisi. He ovat Keniassa, Pietarissa, Japanissa, Venäjällä ja Lähi-idässä.

Viimeisessä lähetyskirjeessään Markkulat kertovat ajankohtaisia kuulumisia Kenian Matongosta.

– Lukuvuosi seminaarissa alkoi elokuussa ja olemme Anna-Liisan kanssa molemmat päässeet opettamaan innokkaita ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoita. Anna-Liisan aiheena on katekismus-oppi ja talousasiat diakonissoille ja minä opetan tietokoneen saloja, toteaa Paavo Markkula.

Afrikassa aurinkosähkön käyttö valaistuksen lähteenä laajenee kaiken aikaa ja se auttaa sähkökatkoksien tullessa. Niin ikään orpokotityö on yksi osa Markkuloiden lähetyskutsua.

Orvoille rakennetaan omaa luokkarakennusta suomalaisen lahjoittajan antamin varoin. Näitä rakennus- ja aurinkosähköprojekteja olen hoitanut yhdessä kenialaisten ammattilaisten kanssa, jatkaa Paavo.

Hengellisesti Markkulat rohkaistuvat Jesajan sanasta: ”Vaikka vuoret järkkyisivät ja kukkulat horjuisivat, minun rakkauteni sinuun ei järky eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herran, sinun armahtajasi.”

Markkuloiden lähetyselämää voi seurata blogista http://matongo-lahetysuutisia.blogspot.fi ja lisätietoja tarvittaessa antaa Alajärven seurakunnasta lähetyssihteeri Tiina Akomeah. E-mail: tiina.akomeah@evl.fi.

Tiina Akomeah

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät