Turvakodista saa apua lähisuhdeväkivaltaan

Mainos[adrotate banner="3"]

Turvakoti tarjoaa kriisiapua ja turvaa perhe- ja väkivaltaa kokeville tai sen uhan alla eläville henkilöille.

Vaikka fyysinen väkivalta, kuten töniminen ja potkiminen mielletään usein ainoaksi väkivallan muodoksi, on lähisuhdeväkivallan kirjo kuitenkin laajempi.

MAINOS

Väkivalta voi olla myös esimerkiksi henkistä, seksuaalista, taloudellista tai vainoa, eikä minkään väkivallan muodon kanssa tarvitse jäädä yksin.

Asiakaskuntaan on kuulunut naisia, miehiä ja lapsia kaikista ikäluokista ja erilaisista elämäntilanteista.

Etelä-Pohjanmaan turvakoti avattiin viime keväänä Seinäjoelle ja ensimmäiset asiakkaat saapuivat jo avajaispäivänä. Tähän päivään mennessä Seinäjoella sijaitsevassa turvakodissa on ollut jo yli 70 asiakasta.

Asiakaskuntaan on kuulunut naisia, miehiä ja lapsia kaikista ikäluokista ja erilaisista elämäntilanteista, joiden yhdistävänä tekijänä on ollut koettu lähi- tai perhesuhdeväkivalta.

Vaikka suurin osa asiakkaista on edelleen naisia, on miesten kynnys hakeutua avun piiriin madaltunut huomattavasti vajaan kymmenen vuoden aikana. Turvakotiin voi saapua aikuinen yksin tai yhdessä lasten kanssa. Jokaisella asiakkaalla tai perheellä on oma huone.

Turvakotiin voi tulla tai ottaa yhteyttä minä vuorokauden aikana tahansa, henkilökunta on läsnä ympäri vuorokauden. Turvakoti on avoin kaikille kotipaikkakunnasta riippumatta. Turvakodin palvelut ovat maksuttomia eikä turvakotiin tarvitse lähetettä.

Asiakkaille tarjotaan keskusteluapua, tukea ja ohjausta kriisissä, apua käytännön asioiden hoidossa sekä suojaa väkivallalta. Turvakoti on lyhytaikainen, kodinomainen turvapaikka, jossa asiakkaat voivat toteuttaa omia arjen askareita ympäristössä, jossa ei tarvitse pelätä.

Turvakodin tarjoama apu perustuu asiakkaan vapaaehtoisuuteen. – Jokainen saa yksilöllistä tukea omaan tilanteeseensa. Autamme sen verran kuin asiakas haluaa, Seinäjoen turvakodin vastaava sosiaalityöntekijä Hanna Annola toteaa.

– Tyypillistä tapausta ei ole. Jokaisella on omat syynsä ja perhetilanteensa. Joku voi tarvita vain pienen hengähdystauon raskaasta arjesta väkivallan uhan alla ja toinen jää turvakotiin siihen saakka, kun on saanut hankittua oman asunnon, selvittää Annola.

Turvakotiin saa yhteyden numerosta 050 575 0541.

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärven seurakunnan lähetystyö sykkii elämää!
Seuraava artikkeliJuuso Mäkelä tähtää nousuun maajoukkuetasolle maastohiihdossa