Veto väänsi voiton Kouvottarista

Mainos[adrotate banner="3"]

Lauantaina tappiolla Naisten Korisliiga -kautensa avannut Vimpelin Veto oli sunnuntaina vahva kotihallissaan Kouvottaria vastaan. Veto voitti ottelun koriluvuin 78–66 (25–21, 18–16, 20–11, 15–18). Kotijoukkueen vauhti puri vastustajiin etenkin avausjaksolla. Lauantain tappiollisen Forssa-vieraspelin tapaisesta tasonromahduksesta ei ollut tietoakaan ja Veto sai juhlia kauden ensimmäistä voittoaan liikuntahallin lehterit mukavasti täyttäneen ottelun jälkeen. Lauantaina Veto oli hävinnyt kolmannen erän 12 pisteellä, mutta sunnuntain kolmas erä oli pisteidenkin valossa Vedon hallintaa.

Tiukkavääntöisessä ottelussa nähtiin kolme tasatilannetta ja viisi johtoaseman muutosta. Vedon johto oli suurimmillaan 17 pistettä, Kouvolan vastaava kaksi pistettä. Kouvottaret pääsi neljännessä erässä kuuden pisteen päähän: Veto ei hätiköinyt vaan pystyi pitämään riittävän eron vastustajajoukkueeseen. Onnistuneita kolmen pisteen heittoja Vedolta tarjoilivat Riikka Kujala, Miina Lapila ja kotijoukkueen parhaana palkittu Amy Griffin. 21 pistettä pussittanut Griffin palkittiin Vedon parhaana.

MAINOS

Hyviä ratkaisuja

Vedon uudet amerikkalaispelaajat Donnaizha Fountain, Amy Griffin ja Alisia Jenkins näyttivät kotiyleisölleen osaamistaan. Kolmikko lähti nopeasti hyökkäyksiin ja myös laskeutui puolustukseen nopeassa tahdissa. Kolmikko tsemppasi joukkuekavereitaan venymään parhaimpaansa ja taistelemaan pelitilanteissa. Ottelun jälkeen Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen tunnusti, että hänen joukkueensa hävisi muutamalle erittäin hyvälle yksilölle.

Vedon päävalmentaja Jarkko Havu kertoi pelisuunnitelmaan kuuluneen, että peliä lähdetään rakentamaan puolustuksen kautta.
– Tasaisempaa oli tänään, ja hyökkäyksessä hyviä ratkaisuja. Joukkueella riitti energiaa yllättävän hyvin. Kouvola tuli lopussa lähelle, mutta onneksi riitti energiaa, että pystyimme säilyttämään johtoaseman.

Lehdistötilaisuudessa Vetoa edustanut joukkueen kapteeni Alisia Jenkins totesi levypallojen olleen avainasemassa. Hänen mielestään oli mahtava pelata ensimmäinen ottelu uuden kotiyleisön edessä.

Vedon parhaat pisteidentekijät olivat Amy Griffin (21), Donnaizha Fountain (20) ja Alisia Jenkins (18). Eniten levypalloja napsi Jenkins: 12.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliJuuso Mäkelä tähtää nousuun maajoukkuetasolle maastohiihdossa
Seuraava artikkeliKatajamäki F-rallisarjan mestariksi