Katajamäki F-rallisarjan mestariksi

Mainos[adrotate banner="3"]

Kosti Katajamäki kartanlukijanaan Ari-Pekka Hautanen ovat kauden 2018 F-rallisarjan mestareita nuotista, eli ennakkoon rallireittiin tutustuttavien luokassa.

Vaikka sarjan päättänyt Rantaralli Mynämäellä päättyi keskeytykseen, kuten myös sarjan mestaruudesta ajaneella Markus Hellströmillä.

MAINOS
Tuoreet mestarit Ari-Pekka Hautanen ja Kosti Katajamäki. Kuva Jorma Mikkola.

– Kun tieto Hellströmin keskeytyksestä tuli ja meillä oli BMW:n jarrujen kanssa ongelmia, niin päätimme keskeyttää kilpailun kolmannella erikoiskokeella. Täysin turvallisuussyistä.

– Huolsin itse jarruja ennen kilpailua, kuten olen tehnyt aikaisemmikin ja ilmeisesti sinne jäi ilmalukko. Tämä oli täysin minun mokani, Katajamäki aloittaa. Katajamäki jäi ensimmäisellä erikoiskokeella Hellströmin pohja-ajalle 12,6 sekuntia.

– Huomasin heti erikoiskokeen alussa, että auton jarruissa kaikki ei ole kunnossa. Vain etujarrut toimivat ja ajoimme yhden risteyksen pitkäksi, jossa meni noin kymmenen sekuntia, Järviseudun Urheiluautoilijoita edustava Katajamäki kuvailee rallin alkua.

– Saimme toiselle erikoiskokeelle jarruja paremmaksi, mutta ei kuitenkaan täysin kuntoon. Oli meiltäkin huono alku kilpailulle, mutta nyt pallo pomppii meille.

Alajärveläinen on nauttinut täysillä kahdesta vuodesta F-rallisarjan parissa.

– Olihan vastaanotto koko porukalla aivan mahtava, kun päätimme lähteä sarjaan mukaan. Tämä on ollut todella hyvää vastapainoa kaikelle muulle.

– Oma työ ja aika perheen kanssa ovat edellä autourheilua. Näin on sovittu, Katajamäki avautuu. Alajärvelältä kotoisin, nykyisin Palokassa asuva Ari-Pekka Hautanen tietää vuosien kokemuksen kautta miten rallikuviot menee.

– Kun ajetaan sarjaa, on tärkeää valmistautuminen erilaisiin olosuhteisiin. Kosti teki Rantaralliin oikean rengasvalinnan. Teimme kauden aikana tasaista tulosta. Aina ei tarvitse voittaa, kun sarjasta puhutaan, Hautanen toteaa.

Katajamäen ja Hautasen kaksivuotinen taival on hieno tarina, vaikka kaksikko on rallannut aikaisemminkin samassa autossa.

– Oltiin ”Pärinä poikien” saunaillassa. Otin puheeksi, että mielessä on käynyt ralliauton osto. Kaverit lisäsi ”löylyä”, että jos ostat auton tässä on sinulle huoltotiimi.

– Näin oli koolla vanhanajan kökkähenkinen kaveriporukka. Sehän tässä on ollut hienointa, Katajamäki fiilistelee. Katajamäen taustalle yhteistyökumppaneiden lisäksi on huoltotiimi Järviseudulta.

Harri Mäkinen, Jarmo Matila, Mika Katajamäki sekä Kostin isä Jarmo Katajamäki ovat aikaisemminkin olleet Katajamäen vauhdissa mukana. Oman panoksensa huoltoon keikkamiehinä ovat tuoneet Lauri Hirvioja ja Timo Pollari.

– Huoltotiimin lisäksi tässä on ollut muitakin kannustajia. Nimilista on pitkä. Kyllä löytävät itsensä näistä kiitoksista, Katajamäki kiittää.

Vesa Rauhala

MAINOS
Edellinen artikkeliVeto väänsi voiton Kouvottarista
Seuraava artikkeliSoiden käyttöä pohtineelta kansalaisraadilta evästystä maakunnan päättäjille