1.5 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Ankkureille neljä uutta Superpesis-pelaajaa

Alajärven Ankkurit on hankkinut vahvistuksia Superpesis-joukkueeseensa syksyn siirtomarkkinoilta. Ensi kaudella sinikeltaisia vahvistavat Seinäjoen JymyJusseista siirtyvä Jouni Mäki, tamperelaisen Manse PP:n Ykköspesis-joukkueen kantaviin voimiin viime kaudella kuulunut Severi Piispanen, Koskenkorvan Urheilijoita viime kaudella edustanut Markus Hallasuo ja Lievestuoreen Kisan Ykköspesis-joukkueessa lukkaroinut Miika Keski-Petäjä. Hallasuon ja Keski-Petäjän sopimukset ovat kaksivuotisia.

Ankkureiden pesäpallojaoston puheenjohtaja Jouko Salmenautio kertoo, että Ankkurit hakee vielä yhtä tai kahta pelaajaa seuran ulkopuolelta. Hakusessa on etenkin etukenttäpelaaja.
– Kylmä ei tule, vaikka aloitettaisiin pelit heti, tuumasi Salmenautio Ankkureiden järjestämässä tiedotustilaisuudessa.

MAINOS

Viime kaudella Ankkureita Superpesiksessä edustaneista sopimus on voimassa Nestori Yli-Sissalalla, Antti Pukkisella, Manu Haukkalalla, Santeri Särkisellä, Mikael Penninkankaalla, Ville Keltikankaalla Sami Mikkolanaholla ja Elmeri Koivusalolla. Sasu Iivarisella on mietintämyssy päässä ensi kautta silmällä pitäen. Uusina Superpesis-joukkueen harjoitusringissä aloittavat A-poikaikäisistä esimerkiksi Martti Viitasalo, Aleksi Joensuu ja Eemil Peltomäki. Ankkureiden Superpesis-harjoitusringissä tulee olemaan yli 16 pelaajaa ja rinkiä täydennetään syksyn aikana.

Ankkureissa jatkavat ensi kaudella muiden muassa Ville Keltikangas (vas.), Nestori Yli-Sissala, Mikael Penninkangas, Santeri Särkinen ja Sami Mikkolanaho.

Uusia tuulia

Ankkureiden viime kauden miehistöstä Valtteri Kleemola siirtyi Kempeleen Kiriin, Ville Väliaho Sotkamon Jymyyn ja Viljo Sillanpää Vimpelin Vetoon. Aki Orava lopetti pitkän uransa, vaikka hänellä onkin vielä vuosi sopimusta jäljellä Ankkureissa. Rami Mäkinenkään ei jatka sinikeltaisissa: hän ei kauden päättymisen jälkeen osannut Salmenaution mukaan sanoa, että jatkuuko peliura.

Nurmon Jymyn kasvatti, 23-vuotias Jouni Mäki pelasi viime kaudella Oulun Lippo Pesiksessä ja Seinäjoen JymyJusseissa yhteensä 31 Superpesiksen runkosarjan ottelua. Koppariosastolla viihtyvä Mäki löi runkosarjassa3+2=28 juoksua. 23-vuotias Severi Piispanen oli puolestaan viime kaudella Ykköspesiksen runkosarjassa etenijätilaston kuudes ja toi 22 pelaamassaan ottelussa 42 juoksua. 22 ottelua Lievestuoreen Kisan Ykköspesis-joukkueessa lukkaroinut Miika Keski-Petäjä (24) toi viime kaudella 20 juoksua. Markus Hallasuo pelasi viime kaudella Kossun paidassa 31 ottelua ja löi 1+31=32 juoksua.

Sinikeltaisten uudet pelaajat kertoivat Ankkureiden järjestämässä tiedotustilaisuudessa tuntemuksiaan. Sekä Ylivieskan Kuulassa että Lievestuoreen Kisassa yhteensä 131 Ykköspesiksen ottelua pelanneen Miika Keski-Petäjän henkilökohtaisena tavoitteena on murtautua Superpesis-tasolle Ankkureiden väreissä. Severi Piispanen näkee seuravaihdoksessa pääsarjatasolla pelaamisen lisäksi pelaajana kehittymisen. Markus Hallasuo totesi puolestaan sopivansa ikänsä ja pelityylinsä vuoksi hyvin Ankkureihin.
– Tarkoitus on ottaa askeleita eteenpäin. Joukkue on nuori ja siinä on potentiaalia.

Nuoret perässä

Ankkureiden ensi kauden pelinjohto- ja valmennustiimi ovat Jouko Salmenaution mukaan hyvällä sortilla eli pientä viilausta vailla. Tulevan pelinjohto- ja valmennustiimin jäsenten nimiä ei lauantaina vielä paljastettu, mutta Salmenaution mukaan pelinjohto tulee olemaan valtakunnan tasoa. Nimet julkistetaan lähiaikoina.

Pesäpallojaoston puheenjohtaja Jouko Salmenautio valotti tiedotustilaisuudessa Ankkureiden Superpesis-joukkueen tilannetta ja esitteli uudet pelaajat lehdistölle ja muille tilaisuuteen kutsutuille.

Alajärven Ankkurit panostaa pesäpallossa myös tulevaisuuteen. Ankkureiden A- ja B-poikien ryhmä on noin 25 pelaajan suuruinen. Ryhmästä muodostetaan pääasiassa Ankkureiden suomensarjajoukkue.
– Tarkoituksena on tehdä mahdollisimman laaja-alainen kattaus, ettei B-pojista hypätä suoraan miesten Superpesikseen. Se ei onnistu, huomioi Salmenautio ja jatkaa:
– A-poikien joukkue, B-pojat, suomensarjajoukkue ja mahdollinen farmiyhteistyö Ykköspesiksen seuran kanssa mahdollistavat pelaajien kehityksen kaaren ja etenemisen sitä kautta Superpesikseen.

Ankkurit ei jatka farmiyhteistyötään suomensarjassa pelaavan Alavuden Peli-Veikkojen kanssa, koska Ankkureilla on ensi kaudella oma joukkue suomensarjan länsilohkossa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät