0.7 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

MuoviSampo auki Soinissa Halloween-tunnelmissa

Jos liikut Soinissa Halloweenin aikaan, ei kannata yllättyä muovia kierrättävistä monstereista. MuoviSampo piristää seuraavina kampanjapäivinä palauttajia virittäytymällä Halloweeniin.

Muovin keräyspiste on jälleen avoinna maanantaista keskiviikkoon 29.10.-31.10. kello 15–18. Kierrättäjille on tarjolla edelleen pantti sekä kahvia ja karkkia – ei kuitenkaan kepposia.

MAINOS

MuoviSampo-keräyspisteellä otetaan edelleen vastaan kotitalouksien pakkausmuoveja, joiden kierrätyksestä saa euron pantin palautetulta kilolta. Kannattaa varmistaa, että kyseessä on pakkausmuovi.

Edelliskerran tapaan K-Market Kanelissa on tarroitettu pantillisiksi Valion jogurttipurkkeja viiden sentin ja Pirkan jauhelihapakkauksia kymmenen sentin pantilla. Uusina tuotteina mukaan tulevat Pirkan pastojen pussit, joista maksetaan kahden sentin pantti.

– Näiden Pirkka-tuotteiden paketit ovat 100 -prosenttisesti kierrätettävää polypropeenia. Lisäksi tuotteiden muovit eivät ole sotkuisia, joten ne ovat hyvin soveltuvia kierrätettäviksi, kertoo Keskon ympäristöasiantuntija Nina Jumppanen.

Muoviroskista etua iltamenoihin

MuoviSampo pyrkii tarjoamaan entistä parempaa kannustinta eri-ikäisille.

Kouluikäisille muovinkierrätyksestä voi tulla selvää säästöä, sillä kaikille kaksi kiloa pakkausmuovia palauttaneille annetaan kampanjapäivien teeman mukaisesti vastineeksi ilmainen pääsylippu koulun Halloween-bileisiin.

Muovimonsterit haastetaankin keräämään erityisesti nyt keräämään pakkausmuoveja. Myös aikuisemmalle väelle tarjotaan rahan arvoisia etuja.

– Sovimme Soinin Sisun kanssa, että panttimaksuna saatavat Plastic Coinin käyvät maksuna ostoksissa 3.11. Krisse Salmisen ja Heli Sutelan stand up-illan aikana Yhteistalon tiskillä, valaisee MuoviSampo-joukkueessa mukana oleva Juha Viitasaari.

Arkenakin Plastic Coinien käyttö on laajentunut. Edelleen niillä voi maksaa K-Market Kanelissa, mutta kadun varrella myös toinen liike ottaa vastaan paikallisvaluuttaa.

– Päätimme, että Soinin 4H-yhdistyksen Kierrätyspuoti Neliapilassa voi jatkossa maksaa myös Plastic Coineilla, kertoo Soinin 4H:n ja MuoviSampo-joukkueen Saija Källi.

Sitran haastekilpailu edelleen käynnissä

MuoviSampo-kokeilun taustalla on Sitran Maapalloliiga-haastekilpailu, joka on edelleen käynnissä.

Edellisissä työpajapäivissä joukkue keräsi kehuja ja herätti kansainvälisten vieraidenkin kiinnostuksen. Kilpailu jatkuu ja kokeilu kehittyy tavoitteenaan voittaa 20000 euron palkinto jo saadun 10000 euron kokeilurahan jatkoksi.

Kokeiluun haetaankin aktiivisesti yhteistyökumppaneita etenkin muovia uusiokäyttävistä yrityksistä, kuten Pramia Plasticista, joiden kanssa onkin käyty jo hyviä keskusteluja.

Lisäksi yhdistyksiä aktivoidaan mukaan. Tästä hyvänä osoituksena on Kukonkylän kyläyhdistys, joka on aloittamassa omaa keräystään tavoitteena kerätä toimintaansa hyötyjä muovipalautuksilla.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät