0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Halloweenin MuoviSampo toi 206 kiloa muovia

Pyhäinpäiväviikon pimeissä syysilloissakin soinilaisia kiinnosti muovin kierrätys. Myös kansanedustajia ja mediaa innostui innovatiivisesta kokeilusta.

Muovin kierrätyksestä sai jälleen pantin Soinissa MuoviSampo-keräyspisteen oltua auki 29.10.-31.10. Tällä kerralla panttina saatavat Plastic Coin -paikallisvaluutat kävivät eurojen sijasta ostoksiin K-Market Kanelin lisäksi Soinin 4H-yhdistyksen Kierrätyspuodissa, Yhtenäiskoulun Halloween-bileissä sekä Krisse Salmisen ja Heli Sutelan Stand Up-illassa. Esimerkiksi kouluikäisistä 18 henkilöä palautti vaadittavat kaksi kiloa, joilla sai vapaalipun Halloween-juhliin.

MAINOS

Kierrättäjiä oli liikkeellä kaikkiaan 81 henkilöä. He palauttivat kaikkiaan 61 pantitettua jogurtti-purkkia, 33 jauhelihapakettia ja yhden pastapussin, yhteensä 206 kiloa pakkausmuovia. Yhteensä syksyn aikana on kerätty 295 kiloa muovia kierrätykseen ja kokeilu jatkuu.

Vierailijoiden mielenkiinto heräsi

MuoviSampo on noussut esille useissa keskusteluissa eri suunnissa, eikä pelkästään halloweenasujen vuoksi. Tälläkin kertaa paikalla oli tv-kameroita ja paikallisradio, sillä Yle jatkoi juttujensa sarjaa niin tv-kampanjaa kuin paikallisradiolähetystä silmällä pitäen. Samoin MuoviSammon yhteistyökumppani K-Ryhmä oli paikalla valmistelemassa omaa some -mainontaansa.

Yhteydenottoja on tullut laajasti ja myös joukkue on ollut aktiivinen. He ovat vierailleet Toholammilla Pramia Plasticilla ja seuranneet, miten panttipullojen muoveja jatkokäsitellään ja uusiokäytetään. Myös nimekkäät vaikutusvaltaiset vieraat innostuivat.

– Sinisen tulevaisuuden kansanedustaja Reijo Hongisto kävi paikan päällä MuoviSammon toimipisteellä kuulemassa toimintamallista. Hän kertoi tämänkaltaisten ideoiden olevan poliittisella kentällä kaivattuja ja kertoikin vievänsä viestiä soinilaisesta kokeilusta Eduskunnan Maa- ja metsätalousvaliokuntaan tuomaan ideoita keskusteluihin kiertotaloudesta.

– Jutta Urpilaisen vierailulla vanhainkoti Kotivaarassa käytiin läpi myös MuoviSampo-pilotin toimintaa ja mahdollisuuksia levitä kansalliseksi ja jopa kansainväliseksi ratkaisuksi ilmasto- ja jäteongelmiin, kertoo MuoviSammon viestinnästä vastaava kunnanjohtaja Juha Viitasaari.

Soinin 4H-yhdistyksen lipun alla toimivan joukkueen Sitran Maapalloliiga-haastekilpailuun osallistuvan MuoviSampo-kokeilun seuraavat keräyspäivät on tarkoitus järjestää 26.-28.11.

Jo sitä ennen MuoviSampo jalkautuu ainakin Soinin joulunavajaisiin 24.11. Näiden päivien keräyksistä tulee lähempänä lisätietoa, mutta ainakin pakkausmuovia sekä erikseen panttitarroitettuja Pirkka -jauhelihapaketteja ja pastapusseja sekä Valion jogurtteja kannattaa alkaa jo kerätä.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät