-0.1 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Sillanpää innoissaan uudesta seurastaan

Pesäpalloa seitsemänvuotiaasta saakka pelanneella Viljo Sillanpäällä on alkanut uusi luku pesäpalloilijan uralla. Tätä nykyä 25-vuotias koppari vaihtoi Alajärven Ankkureiden sinikeltaisen peliasun naapuriseuran eli Vimpelin Vedon sinivalkoisiin.

156 runkosarjan ottelua miesten Superpesiksessä pelannut Sillanpää on asettanut tavoitteekseen kopparin pelipaikan. Vedon takalinjoilla jäi kopparinmentävä aukko Henri Puputin siirryttyä Seinäjoen JymyJusseihin.

MAINOS

– Pelipaikka ei ole itsestäänselvyys, sillä kyseessä on kovatasoinen joukkue. Täytyy tehdä laadukkaasti hommia, että ansaitsee paikan itselleen.

Sillanpää pelasi viisi viime kautta kasvattajaseurassaan Ankkureissa. Veto ei ole hänelle täysin tuntematon, sillä hän on pelannut nuoruusvuosinaan Vedossa ja samoissa joukkueissa Severi Lassilan, Mikko Kanalan, Janne Heimosen, Matias Rinta-ahon ja Jere Saukon kanssa. Sillanpää kertoo Vedon olleen aloitteellinen osapuoli seurasiirrossa.

– Arvostan seuraa, jolla on myös hyvä maine. Laadusta kertoo paljon jo se, että Superpesis-joukkue on ollut kymmenen kertaa peräkkäin mitaleilla.

Uutta virtaa

Seinäjoella asuva ja sähköasentajana työskentelevä Viljo Sillanpää kuvailee itseään pallovarmaksi ulkopelaajaksi ja nopeaksi etenijäksi. Hän kertoo olevansa tunnollinen harjoittelija ja harjoittelevansa lähestulkoon päivittäin.

– Koko ajan on mielessä se, että yritän tehdä asioita päivä päivältä laadukkaammin.

Vaikka Sillanpäällä onkin jo useamman kauden mittainen pelikokemus miesten pääsarjatasolta ja pesäpalloon liittyvä tekeminen tuttua, tarjoaa Vetoon siirtyminen myös jotakin uutta. Tässä vaiheessa vuotta uudet asiat liittyvät perustekemiseen. Kauteen valmistautumiseen liittyvät ideat saattavat olla uusia. Uutta ovat myös harjoitteet.

– Pohjakuntoa pitää olla, että kestää harjoitella koko talven, kesää varten.

Seuravaihdos toi Sillanpäälle uutta virtaa tekemiseen ja urakehityksen kannalta mahdollisuuden, jota hän ei voinut olla käyttämättä. Solahtaminen uuteen seuraan ja uuteen harjoitusrinkiin ovat sujuneet hyvin.

Vedossa on hyvä henki ja Sillanpään pelaajauran uusi käänne on lähtenyt hyvin liikkeelle. Viime kaudella Ankkureille runkosarjassa 24 juoksua 32 pelaamassaan runkosarjan ottelussa tuonut Sillanpää kuvailee myös harjoitusringin sisäistä kemiaa hyväksi.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät