0.5 C
Alajärvi
maanantai 04.3.2024
MAINOS

Taimelan koululle saatiin hämähäkkikeinut!

Lehtimäen Taimelan koululla on riittänyt riemua, kun lasten käyttöön on saatu upouudet hämähäkkikeinut!

Keinuja on jo pitkään toivottu, koska ne tarjoavat enemmän valinnanvapautta välituntien viettoon. Hämähäkkikeinut ovat hankintana kuitenkin varsin arvokkaat.

MAINOS

Hanke lähti etenemään, kun oppilaat kääntyivät asiassa oppilaskunnan puoleen.

– Toivomus saada hämähäkkikeinut koulun pihaan, tuli suoraan koulumme oppilailta. Päätimme oppilaskunnan kokouksessa, että lähdemme hankkeeseen mukaan 500 eurolla, Diana Ahvenlampi, Senja Alatalo sekä Viivi Majaniemi oppilaskunnasta kertovat.

Rahaa oppilaskunta kerää välipalakioskin avulla. Kioski on avoinna oppilaille aina tiettyinä aikoina.

– Välipalakioski on maanantaina avoinna yhdellä välitunnilla 0-3. luokan oppilaille sekä maanantaista keskiviikkoon 4.-6. luokan oppilaille yhdellä välitunnilla, tytöt kertovat.

Oppilaskunta on aikaisemminkin kuunnellut oppilaiden toiveita tapahtumista ja hankinnoista. Hämähäkkikeinut olivat tälle lukuvuodelle ensimmäinen hankinta, jossa oppilaskunta on mukana.

Oppilaskunnan lisäksi mukaan hämähäkkikeinujen hankintaan lähtivät Taimelan koulun vanhempainyhdistys, Lehtimäen Osuuspankki sekä Taimelan koulu. Vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Anne Kärki kertoo yhdistyksen olevan varsin aktiivinen ja järjestävän säännöllisesti toimintaa.

– Marraskuussa tulemme järjestämään jouluaskartelupajan ja joulukuulle olemme suunnitelleet nuopparilla toteutettavaa peli-iltaa perheille. Tapahtumia toteutamme mm. jäsenmaksuilla ja mitä useampi vanhempi on mukana toiminnassa edes jäsenmaksun maksamalla, sitä enemmän pystymme tarjoamaan, Kärki huomauttaa.

– Liikunta on asia, johon pyrimme panostamaan. Liikunta antaa hyvää vastapainoa nykyisen kännykkäkulttuurin aikana.

Lehtimäen Osuuspankin toimitusjohtaja Veli-Jussi Haapala kertoo taustoja mukaan lähdölle hankintaan, että pankki haluaa olla osa paikkakunnan asukkaiden elämää ja arkea.

– Lapset ovat asia, johon tulee panostaa. Pankki on mielellään mukana hankkeissa, jotka hyödyttävät alueen kaiken ikäisiä asukkaita.

Vanhemmat tärkeä taustavoima koululle

Rehtori Kirsti Joensuun mieltä lämmittää koulun ja vanhempien välinen yhteistyö Taimelan koululla. Hän ei voi liikaa korostaa sitä, miten tärkeä taustavoima vanhemmat ovat koululle.

– Lapsille tärkeät aikuiset – omat vanhemmat sekä koulun aikuiset – toimivat yhteistyössä ja ovat tuttuja toisilleen. Alakoulussa tällainen toistensa tukena oleminen on vielä mahdollista. Tällainen yhteistyö mahdollistaa sellaistenkin hankintojen toteuttamisen, joita muuten ei pystyttäisi toteuttamaan, Joensuu sanoo.

– Taimelan koulun piha-alue on ihanteellinen. Se tukee loistavasti Liikkuva koulu -hanketta, jolla oppilaita aktivoidaan liikkumaan enemmän.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät