-6.7 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Ankkureiden juoksukoulussa liikunnan iloa

Alajärven Ankkureiden yleisurheilujaosto järjestää tänä talvena juoksukoulun kaikille yli 10-vuotiaille oman juoksutekniikan kehittämisestä kiinnostuneille urheilijoille lajitaustasta riippumatta.

Juoksukoulun lämmittelyssä saadaan liikettä niveliin!

Ensimmäiset harjoitukset pidettiin Pallohallissa maanantaina ja paikalle oli saapunut 34 reipasta urheilijanuorukaista.

MAINOS

Joukossa oli mukavasti Ankkureiden nuoria pesäpalloilijoita, joille juoksukoulu sopii erinomaisesti peruskunnon ylläpitäjänä ja juoksutekniikan hiomiseen.

– Vielä mahtuu mukaan juoksukouluun, vinkkaa Yleisurheilujaoston puheenjohtaja Jani Vuorela.

Pallohalliin mahtuu harjoittelemaan samaan aikaan helposti isompikin joukko, sillä ylipainehallilla on leveyttä 47,6 metriä, pituutta 104,4 metriä ja korkeutta peräti 18,8 metriä.

Monipuolista juoksuharjoittelua

Ylipainehallissa voidaan harjoitella talvisinkin turvallisesti juoksutekniikkaa, juoksuvoimaa ja perus- sekä vauhtikestävyyttä.

Tavoitteena juoksukoulussa on juoksemisen osaamisen perustason kehittäminen. Edistyneemmille juoksijoille juoksukoulu antaa lisää tavoitteellisuutta harjoitteluun.

Pallohallin harjoituksiin tarvitaan varusteiksi lenkkikengät ja riittävän lämmin urheiluasu. Ohjaajina juoksukoulussa toimivat valmennusvastaava Tapio Rajala, Jussi Takala, Harri Leppäaho ja Juha Lahti.

Asiantuntevaa opastusta

Juoksukoulussa saadaan asiantuntevaa opastusta, sillä Tapio Rajala toimii myös Suomen Urheiluliiton koulutuspäällikkönä.

Rajalan oma polku valmentajaksi, SUL:n aluepäälliköksi ja vuodesta 2005 alkaen liiton koulutusjärjestelmän veturiksi alkoi intohimoisella yleisurheilun ja pesäpallon harrastuksella kotinurkilla Alajärvellä.

Rajalan palkintokaapista löytyy myös kaksi pesäpallon Suomenmestaruuspalkintoa Alajärven Ankkureiden fysiikkavalmentajana.

Yhteisharjoitukset pidetään vuoden 2018 puolella maanantaisin: 19.11., 3.12. ja 17.12 kello 19-20. Vuoden 2019 harjoitukset pidetään lauantaisin: 5.1., 19.1., 2.2., 16.2., 2.3. ja 16.3. kello 11-12. Koko talvikauden osallistumismaksu on 30 euroa.

Loukkaantumisten ja tapaturmien varalle yleisurheilujaostolla ei ole yhteistä vakuutusta. Huoltajan suostumuksella yleisurheilujaosto voi hankkia urheilijalle yleisurheilulisenssin, joka sisältää Sporttiturva-vakuutuksen 13-ikävuoteen asti.

Yleisurheilulisenssi oikeuttaa myös kilpailemaan kaikissa virallisissa yleisurheilukilpailuissa. Esimerkiksi 8-13 vuotiaiden lisenssin hinta on 20 euroa.

Juoksukouluun voi vielä ilmoittautua Ankkurien kotisivujen kautta.

Kai Hannulabacka

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät