-19.9 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Veera Pulkkinen tunnelmalliselle keikalle Onnintuvalle

Laulaja-lauluntekijä Veera Pulkkinen esiintyy Lappajärvellä lauantaina 10.11. harvinaisella soolokeikalla. Teatteriyleisölle hän on freelance-näyttelijänä tuttu Halkosaaren kesäteatterin näytelmistä Päivänsäde, minä ja menninkäinen sekä Täydelliset häät.

Kärnäläislähtöinen Pulkkinen on tänä vuonna keikkaillut mm. Elmun baarissa Helsingin Telakkakadulla. Taiteilijanimellä Katinka Rabe hän on julkaissut EP-levyn sekä biisit Espoo 10 ja Työtön (luutnantin rouva). Useita hänen laulujaan löytyy spotifyssa ja youtubessa.

MAINOS

Mummotkin mukaan ilman korvatulppia

– Esitän keikalla kappaleistani pianolle tai syntetisaattorille sovitetut versiot. Pyrin luomaan keikalle kotikonserttimaisen tunnelman, joten korvatulpat voi jättää pois matkasta. Keikka sopii kaiken ikäisille; kutsuin keikalle myös mummoni, Pulkkinen sanoo.

Luvassa on herkkupaloja myös tulevalta albumilta, milloin albumi on tulossa?

– Albumi on tulossa vuoden 2019 loppupuolella. Ensi vuonna tarkentuu, julkaistaanko se omakustanteena vai löytyykö sopiva yhteistyökumppani levy-yhtiöistä.

Mitä näyttelijäntyöllesi kuuluu tällä hetkellä?

– Näyttelijäntyö on ollut sivuroolissa nyt pari vuotta ja oon vaan keskittynyt enemmän musiikin tekemiseen. Toki näytteleminen yhä innostaa, että jos sopiva juttu tulee vastaan, niin sanon sille mielelläni kyllä.

Onko taiteilijanimesi peräisin Aino Kallaksen vuonna 1920 ilmestyneestä romaanista?

– Mä etsin silloin sellaista nimeä, minkä takaa musta tuntuis siltä että voisin tehdä millaista musiikkia tahansa. Oon lukenut Kallaksen tuotantoa ja mulla on yksi hänen teoksensa hyllyssä. Sitä selailin, ja nimi Katinka Rabe tuntui inspiroivalta.

Musiikkiopiston ja -lukion kautta maailmalle

– Aloitin pianotunnit Lappajärvellä kanttorin pianokoulussa 8-vuotiaana. Siitä siirryin Alajärven musiikkiopiston pianotunneille 9-vuotiaana. Laulutunnit aloitin Kaustisen musiikkilukiossa.

– Tärkeää mun musiikilliselle kehitykselle oli Lappajärven yläasteen valinnaisen musiikin bändisoitto. Siellä oli mahdollisuus päästä soittamaan myös rumpuja ja kitaraa. Pianonsoiton harjoittelu on yksinäistä puuhaa, joten oli tärkeää saada soittaa yhdessä toisten kanssa.

Entä mitä ajattelet Lappajärven panostamisesta musiikkiin nykyisin?

– Nykyäänhän Lappajärvellä järjestetään vuosittain lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu Rockleiri, mikä on älyttömän hieno juttu! On hienoa, että Lappajärvi ja lappajärveläiset panostaa musiikkiin, kun tekijöitä löytyy esimerkkinä Jere Övermarkin Idols-menestys.

Otatko kantaa sanoittajana, kun laulussasi työtön luutnantin rouva räppää, ei anna työkkärin infon ahdistaa eikä minkään nöyryyttää unelmaansa?

– En ajattele olevani erityisesti kantaaottava tekijä. Kirjoitan tekstejä aina niistä jutuista mitkä mua kulloinkin mietityttää. Kun kirjoitin ton kyseisen biisin, se syntyi mun turhautumisesta keskusteluun mediassa ja myös omakohtaisiin kokemuksiin työvoimatoimiston kanssa asioidessa.

– Saatan kirjoittaa myös ajankohtaisiin asioihin liittyvistä jutuista, ja sitten toisaalta ajattomista, kuten vaikkapa jäähyväisistä ja kaipuusta.

Kulttisuosioon noussut musiikkivideo

Laulussa ”Anna mun valvoa” juodaan shampanjaa ja oksennetaan parsalla täytettyä kampelaa, unohdetaan kaikki se mitä ikinä sattuikaan. Youtube-videon lopussa tanssija huomaa olevansa yksin ilmapallon kanssa ja istuu sohvalle. Siis mitä?

– Biisin kirjoittamisen aikoihin pohdin paljon bilekulttuuria ja kännäämistä. Niin mä ajattelin tän biisin kahdella tavalla. Että tää voi olla tarina siitä kun ottaa irtioton arkeen ja viettää hauskan illan ystävien kanssa.

– Ja toisaalta tää on tarina juhlahumuun pakenemisesta. Että kännätessä voi unohtaa kaiken mitä ikinä sattuikaan, tai sen mikä satutti. Videon jälkinäytös viittaa tähän; että kun bileet loppuu, yksinäisyydessä jatkuu kaikki se mitä juhlahumuun lähti karkuun.

Lisäksi kappale on saanut eräänlaista kulttisuosiota?

– Tää biisi on lasten suosikki; oon saanu useita videoita joissa läheisteni lapset laulaa sen kertosäettä. Ehkä se oksennus-kohta vetoaa lapsiyleisöön.

Edellisen kerran esiinnyit Lappajärvellä Koskirockissa heinäkuussa 2017. Millä mielin nyt keikalle?
– Innostaa ja jännittää! Tää on mun ensimmäinen soolokeikka ikinä, joten tilanne tulee olemaan mulle jotain täydellisen ennen kokematonta.

Onnintupa sijaitsee Kivitipun läheisyydessä osoitteessa Nykäläntie 124. Ovet aukeavat kello 17.30 ja itse keikka alkaa kuudelta kestäen noin 45 minuuttia. Pääsymaksu on vapaaehtoinen. Luvassa on lämmintä tunnelmaa keskellä pimeää marraskuuta sekä kahvi- ja teetarjoilu.

T. Tyynelä

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät