-19.9 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Tulevaisuudentutkija, futuristi Elina Hiltunen tulee luennoimaan Itäkylään

Mahdollisuuksien maaseutu -hankkeessa järjestetään kiinnostavia luentoja. Marraskuun 20. kuulemme futuristi Elina Hiltusen luennon tulevaisuuden megatrendeistä. Kaikille avoin, maksuton luento järjestetään Itäkylän nuorisoseuralla ja se striimataan hankkeen Facebook-sivulle.

Elämme kaupungistumisen aikaa, väki maaseuduilla vähenee ja joillekin herää huoli tulevaisuudesta. Onko tulevaisuus vain kaupungeissa? Ei aivan. Tule kuuntelemaan tulevaisuuden megatrendeistä Elina Hiltusen luotsaamana, Itäkylän Nuorisoseuralle.

MAINOS

Futuristi Elina Hiltunen on koulutukseltaan kemian diplomi-insinööri ja kauppatieteiden tohtori. Hän on erikoistunut tulevaisuuden ennakointiin, trendeihin (mm. teknologia ja kuluttaja) ja heikkoihin signaaleihin, joiden parissa hän on tehnyt työtä vuodesta 1998 alkaen.

Hiltunen väitteli vuonna 2010 Aalto yliopiston kauppakorkeakoululle aiheesta ”Heikot signaalit organisaation tulevaisuusoppimisessa”.

Luennossa Elina Hiltunen käy läpi kymmenen megatrendiä ja erilaisia pienempiä kuluttaja- ja teknologiatrendejä. Tarkoituksena on avata osallistujien silmät tapahtuville muutoksille tulevaisuudessamme ja inspiroida kuulijoita pohtimaan sitä, miten näihin muutoksiin voisi reagoida niin, että ne lisäisivät maaseudun elinvoimaisuutta.

Luento järjestetään 20.11. Itäkylän Nuorisoseuralla osoitteessa Luomalantie 17, alkaen kello 16.30 kahvituksella. Myös toimittajat ovat lämpimästi tervetulleita luentoa seuraamaan.

Kolmen kylän yhteinen hanke haastaa uudistumaan

Mahdollisuuksien Maaseutu -hanke on kolmen kylän, Itäkylän, Patanan ja Sääksjärven, yhteinen pilottihanke. Vastaavaa kunta- ja maakuntarajat ylittävää yhteistyöhanketta ei ole aiemmin nähty.

Innostavia luentoja ja työpajoja tarjoava hanke lähestyy elinkeinojen kehittämistä aivan uudesta näkökulmasta.

Maailma muuttuu, ja myös me täällä maaseudulla olemme mukana murroksessa. Vanhat tutut elinkeinot hakevat uusia uria, ja digitaalisuus tarjoaa ennennäkemättömät mahdollisuudet paikasta riippumattomaan yrittäjyyteen. Osaammeko hyödyntää muutoksen ja olla osa sitä? Osaammeko ottaa uudesta ajasta kaiken irti, jotta elinvoima maaseudulla säilyy tulevaisuudessakin?

Mahdollisuuksien Maaseutu -hankkeen tavoitteena on herätellä ihmisiä ajattelemaan uudella tavalla. Hanke järjestää tulevan noin kahden vuoden aikana luentoja, joilla kuullaan muun muassa joukkuepelistä ja yhteistyöstä, uusista yritysideoista, tuotteiden jatkojalostuksesta ja sivuvirroista, digitalisaation mahdollisuuksista, globaalista kaupasta, maaseutuelinkeinojen uusista ulottuvuuksista sekä tulevaisuuden ruoasta ja markkinoinnista.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät