-0.3 C
Alajärvi
perjantai 29.3.2024
MAINOS
MAINOS

Isänpäivän vietossa tärkeintä on yhdessä vietetty aika

Valtaosa suomalaisista pitää suhdetta omaan isäänsä lämpimänä, mutta silti 41 prosenttia toivoisi läheisempää suhdetta isäänsä.

Isänpäivää vietetään tänään sunnuntaina 11. marraskuuta. Monille juhlapyhät ovat myös muistutus läheisyyden kaipuusta.

MAINOS

LähiTapiolan Arjen katsaus -kyselytutkimuksen mukaan suomalaisista 76 prosenttia pitää suhdetta omaan isäänsä lämpimänä.

– Kyselymme tulosten mukaan yli 800000 suomalaisista toivoo, että suhde omaan isään olisi lämpimämpi. Kysely ei suoraan kerro, mitä vastaajat tällä tarkoittavat.

– Usein läheisyyden kaipuu voi tarkoittaa esimerkiksi halausta, kannustusta, turvallista läsnäoloa tai sen sanomista ääneen, että lapsen ponnistelut riittävät ja hän kelpaa, kertoo LähiTapiolan viestintäjohtaja Anni Hiekkanen.

Useampi kuin neljä viidestä (84 %) suomalaisesta aikoo muistaa isäänsä isänpäivänä tavalla tai toisella.
Kyselyyn vastanneiden mukaan tärkeintä on ajanvietto yhdessä oman isän kanssa. Suomalaiseen isänpäivän viettoon kuuluvat perinteisesti yhteinen ruokailu ja usein myös pienet lahjat, kuten kirjat tai vaatteet. Lahjan isälleen ostaa 36 prosenttia vastanneista.

– Suomalaisista isistä valtaosa ei kuitenkaan pidä lahjaa pääasiana. Vastanneista isistä kaksi kolmasosaa odottaa isänpäivälahjaa vain vähän tai ei lainkaan. Kahdeksan prosenttia isistä kertoi odottavansa lahjaa paljon, Hiekkanen sanoo.

Vastaajista 39 prosenttia viettää isänpäivänä yhteistä aikaa isänsä kanssa ja 35 prosenttia soittaa tai lähettää viestin. Yhdeksän prosenttia tekee yllätysvierailun isän luokse.

Tulokset selvisivät LähiTapiolan teettämästä Arjen katsaus -kyselytutkimuksesta, johon vastasi 1043 suomalaista syys-lokakuussa. Vastaajat olivat iältään 15-74 -vuotiaita. Isään liittyviin kysymyksiin vastasivat ne 516 vastaajaa, joiden isä on elossa. Tutkimuksen toteutti Kantar TNS.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät