-22 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Jamin Jamit – Alajärven toimipiste esittäytyi ysiluokille

Järviseudun ammatti-instituutin messuperinne on todella pitkä.

Messuja ja muotinäytöksiä on järjestetty jo kymmeniä vuosia, mutta ne ovat vuosien saatossa muuttanut muotoaan; välistä messut Jamissa ovat olleet yrittäjäpainotteiset, toisinaan on esille tuotu vaikkapa hääpukuloistoa.

MAINOS
Jamin tarjoamia mahdollisuuksia tuotiin esille myös videoiden välityksellä.

Viime vuosina järjestetyissä messuissa eli Jameissa on keskitytty peruskoulun yhdeksäsluokkalaisiin ja opetustarjonnan esittelyyn.

Opettaja Maija Viljanmaa mukaan on tärkeää myös että Jamin omilla opiskelijoilla tulee messujärjestelyistä hyvää kokemusta.

Muotinäytöksen myötä paikalliset yritykset pääsevät myöskin tuomaan esille omia tuotteitaan. Oppilaat käyvät itse paikallisissa liikkeissä etsimässä sopivia vaatteita ja sopivat järjestelyistä suoraan liikkeiden kanssa.

Soinin, Lappajärven, Vimpelin ja Alajärven ysiluokkalaisille oli tarjolla monenlaisia pisteitä joissa oppilaat pääsivät kokeilemaan taitojaan joko videopeleissä tai tietovisoissa. Samalla oppilaitosta ja opetustarjontaa esiteltiin tuleville toisen asteen opiskelijoille.

Merkonomiopiskelijat olivat tehneet mainion esittelyvideon jossa he kertoivat koulutuksestaan ja erityisesti työssäoppimisesta, joka on tänä päivänä todella tärkeä ja iso osa opiskelua.

Osa opinnoista opiskellaan käytännön töissä, ihan oikeissa työpaikoissa. Opettaja Maija Viljanmaan mukaan aika monet merkonomi- ja datanomiopiskelijat jatkavat opintojaan esimerkiksi ammattikorkeakouluissa.

Jatko-opintoihin myös kannustetaan ja ohjataan koulun toimesta aktiivisesti.

Jamissa viidessä eri toimipisteessä Alajärvellä, Kauhavalla, Kurejoella, Lappajärvellä ja Töysässä voi opiskella seuraavia aloja: Ajoneuvoasentaja, Automaatioasentaja, Datanomi, Koneistaja-levyseppähitsaaja, Luonto-ohjaaja, Maaseutuyrittäjä, Merkonomi, Puuseppä, Puutarhuri, Kokki, Sähköasentaja, Talonrakentaja, Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, Ympärisönhoitaja ja Luonto- ja ympäristöneuvoja.

Näyttävä muotinäytös

Opiskelijat olivat nähneet paljon vaivaa muotinäytöksen eteen.

Opiskelijat olivat nähneet paljon vaivaa muotinäytöksen eteen.

Valoshow ja äänentoisto toimivat hyvin ammattimaisesti ja juontajana toimineen Laura Takalan työskentely oli erittäin luontevaa. Myös itse muotinäytöksen mallit suoriutuivat tehtävästään varsin mallikkaasti.

Muotinäytöksessä esiintyivät Vilma Lehtonen, Jessica Kivipuro, Iida Mäkelä, Elina Nurminen, Johanna Hautanen, Victoria Hautanen, Sofia Murtoniemi, Elina Uotila, Neea Pitkänen, Emmi Peltomäki, Iida Rinne, Roosa-Maria Turja, Mikko Viitasaari, Kimmo Kantonen ja Lauri Lehtelä.

Vaatteita muotinäytökseen olivat luovuttaneet Muodin Top-Piste, Kesport, S-Market Alajärvi, Halpa-Halli sekä Annabella. Ysiluokkalaisia oli paikalla koko salin täydeltä ja aplodeista päätellen he pitivät showsta kovasti.

Jamin opiskelijoista löytyy myös musikaalisia esiintyjiä. Muotinäytöksen jälkeen esiintyi Alajärveläisbändi Lipputangon Soittajat, joka esitti omien kappaleiden lisäksi mm. Klamydia yhtyeen hittibiisin ”Pohjanmaa”.

Kai Hannulabacka

 

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät