-15.7 C
Alajärvi
tiistai 05.12.2023
MAINOS
MAINOS

Myllykankaan koululla on positiivista pöhinää!

Myllykankaan koululla Alajärvellä ei ole jääty istumaan ja ihmettelemään maailman menoa, vaan niin koulu, sen oppilaat, vanhemmat kuin koko kyläkin ovat yhteistuumin tarttuneet toimeen ja mahdollistaneet niin asioita, joita monet vain haaveilevat.

Viimeisimpinä näyttönä yhteistyön voimasta ovat uusi jääkiekkokaukalo ja se, että nyt koulun jokainen 0-2 -luokkalainen näkyy varmasti liikenteessä, koska heillä on käytössään uudet ja takuulla hohtavat heijastinliivit!

MAINOS
Myllykankaan koululla on reipas oppilaskunta. Sen puheenjohtaja Henri Pitkäkankaan (oik.) ja jäsen Paavo Nenosen (toinen oik.) puuhaamina koulun nuorimmat oppilaat saivat heijastinliivit.

Koululla järjestettiin perjantaina pieni juhlahetki, kun paikalle saatiin niiden tahojen edustajia jotka ovat lahjoituksillaan tukeneet yhteisiä ponnistuksia.

Vakuutusyhtiö Pohjantähden edustajat Tommi Koivunen ja Jouni Jokitalo saapuivat paikalle mukanaan iso lasti heijastinliivejä, jotka jaettiin koulun 42:lle pienimmälle oppilaalle esikoulusta tokaluokkalaisiin.

Heijastinliivien tarve tuli yhtiöön tiedoksi syysloman jälkeen. Koulun oppilaskunnan puheenjohtaja Henri Pitkäkangas ja jäsen Paavo Nenonen saivat opettaja Jari Nevanperältä idean, että pienet koululaiset tarvitsevat syksyn pimeyteen heijastinliivit.

Pojat ottivatkin reippaasti yhteyttä Vakuutusyhtiö Pohjantähteen perustellen pyyntöään ja asia lähtikin heti rullaamaan eteenpäin.

Nyt pienet koululaiset ovat saaneet liivinsä ja opettaja Nevanperän sanoin parhaan kiitoksen lahjoittajille he antavat käyttämällä liivejä aina ulkoillessaan.

Jääkiekkokaukalossa on pian sutinaa

Iso voimainponnistus kylällä on ollut koulun jääkiekkokaukalon uusiminen. Kyseessä on ollut parivuotinen projekti, mutta nyt ollaan siinä tilanteessa, että kunhan pakkaset tulevat, alkaa uudessa kaukalossa varmasti melkoinen sutina!

Jari Nevanperä ja vanhempainyhdistyksen Antti Nenonen kertovat, että vanhan huonokuntoisen kaukalon uusimiseen saatiin kaupungilta 12000 euron panostus.

Loppurahoitus oli kuitenkin löydyttävä muualta ja koulu, kyläläiset ja vanhempainyhdistys ovat kaikki kantaneet korttaan kekoon keräten rahaa erilaisin tapahtumin.

Rahaa onkin kerätty paljon, mutta apuun riensi myös Töysän Säästöpankkisäätiö. Oma Säästöpankin palvelupäällikkö Helena Marjomäki ja säätiön edustaja Tuomo Nelimarkka kertovat, että säätiö lahjoitti hankkeeseen 3000 euroa.

Kun kylän ja koulun väki keräsivät vielä reilut 3000 euroa, saatiin uusi kaukalo toteutettua vajaan 20000 euron hintaisena niin, että pian siellä luistellaan!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät