-0.1 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Soinin Donkkis Big Night 30.kerran!

Soinin seurakunnassa on pidetty varhaisnuorten Donkkis Big Night-tapahtumia säännöllisesti vuoden 2011 alusta saakka. Perjantaina 9.11. oli juhla-donkkis, koska silloin oli tapahtuman 30. kerta.

– Ensimmäinen Donkkis-kerta oli 21.1.2011. Ennen sitä olin tutustumassa Ilkka Ahon kanssa Lakeuden ristin seurakuntasalin Donkkiksessa ja Kansanlähetyksen juniorityön kouluttajat kävivät Soinissa. Meitä oli pieni asian tärkeänä pitävä joukko koolla, kertoo Soinissa ”idean äiti” Marja-Terttu Akonniemi.

MAINOS
Ilkka Aho, Venla Vuorenmaa, Senni Lehisalo, Emma Huvila ja Kati Keski-Mäenpää soittivat illan bändissä. Taustalla kirkkoherra Pasi Kilpeläinen.

Formaatin omistaa Kansanlähetys, mutta tapahtuma tuotetaan aina täysin paikallisin voimin ja aktiivisia vapaaehtoisia on ollut helppo saada mukaan. Iltojen tunnelma on rennon positiivinen.

Marja-Terttu Akonniemi on ollut vastuussa useista käytännön asioista alusta saakka. Seurakunnalla on pieni vastuuryhmä tapahtuman järjestelyissä.

Donkkis Big Night on seurakunnan tapahtuma ja illoissa työntekijät pitävät Raamattuhetken, valmistavat iltapalan ja tekevät pieniä hankintoja iltaan.

Illoissa on tietty ohjelmarunko ja tapahtuman kulkua on hieman kehitetty. Koko tapahtuma vaati useamman henkilön etukäteispanoksen ja tarvitaan 15-20 henkilöä toteuttamaan iltaa.

Viimeisen kolmen vuoden aikana 13 Donkkiksessa on käynyt keskimäärin 50 alakouluikäistä lasta illassa. Alussa lapsia kävi myös naapuriseurakunnista. Lisäksi iso joukko aikuisia ja nuoria on toiminut erilaisissa tehtävissä.

Seurakunnan tuleminen tutuksi, Raamatun sanoma, hengelliset laulut ja mukava yhteinen tekeminen eri-ikäisten kanssa sekä vaikka pienen pehmo-aasin voittaminen arvonnassa ovat tärkeitä asioita.

Hautakylällä on myös oma pieni ompelupiiri, jossa valmistetaan todella suloisia pieniä pehmo-Donkki-aaseja Donkkis-iltojen arvontoja varten.

Viime perjantain juhla-Donkkikseen osallistui noin 60 lasta. Alussa seurakunnan nuorisotyöntekijä Ilkka Aho aloitti illan muistelemalla vuosien toimintaa. Kirkkoherra Pasi Kilpeläinen oli mukana illassa ja nuorten bändi hoiti musiikkisäestystä.

Aloituksen jälkeen kierrettiin neljällä eri toimintapisteillä, joissa aiheena oli taivas. Pisteiden jälkeen herkuteltiin ja rauhoituttiin loppukokoontumiseen.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät