1.1 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Soinin kunnanvaltuusto aloitti syyskauden

Soinin kunnanvaltuusto kokoontui kesäkauden jälkeen ensimmäistä kertaa. Suurimpina asioina keskusteltiin talousarvion toteutumisesta kesäkuun loppuun mennessä. Kunnanjohtaja Juha Viitasaari totesi, että talousarviossa edetään varsin tasaisesti.

– Talouden kanssa saadaan elää tarkasti loppuvuonnakin, sillä esimerkiksi kesäkauden henkilöstön lomarahat eivät näy vielä kesäkuun lopun tilanteessa. Hallintojohtaja Hannele Hannula ennustaa ensi vuodelle synkkiä pilviä talouden kannalta.

MAINOS

Hallintokuntien johtajat olivat selvittelemässä sektoreidensa tilanteita. Tekninen johtaja Pentti Honkola totesi, että viime talven runsaslumisuus aiheuttaa vielä kuluvalle vuodelle lisätalousarviotarvetta 20000 eurolla. Samalla Honkola esitteli Teollisuusalueen asemakaavan muutosta ja laajennusta.

Muutoksissa Teollisuustie jatkuu suoraan tien päähän saakka. Lintuharjuntie alkaa ”Printin” hallin kohdalta ja jatkuu hautausmaan tuntumaan. Sahatie on entisen Heikinmäen sahan kohdan tie, josta on kulkuyhteys Teollisuustielle. Teollisuustien päällystykset ovat alkamassa kuluvalla viikolla.

Eniten keskustelua herättivät ilmoitusasiat ja muut asiat. Kunta osallistuu tämän viikon torstaina Seinäjoella raveihin, missä on esillä Soinin kunnan nimikkolähtö.

Ensi vuoden talousarviota puntaroidaan marraskuun alussa Laukaa-Jyväskylä suunnalle järjestettävässä talousarvioseminaarissa. Keväällä on luvassa Luonto-ja erämessut Soinissa vapun jälkeen.

Kunnanjohtaja Juha Viitasaari kertoi sote -tilanteen olevan ristiriitaisessa vaiheessa.

– Toisaalta esillä on negatiivista ja toisaalta positiivista näkemystä. Mikäli asiassa ei päästä etenemään, on myös väläytelty maakunnassa toteutettavien vapaaehtoisten kuntayhtymien perustamista. Mutta aika näyttää, miten asia etenee.

Teknisen puolen selvitettäväksi jäi rantakaava-alueiden ja luontopolkujen läheisyydessä sijaitsevien metsäpalstojen metsänomistajien kulut kunnan suuntaan.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät