1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Kudontapiiri siirtyi Onnenkulmaan Soinissa

Soinin Kirkonkylän kudontapiiri on siirtynyt uusiin tiloihin. Tiloihin Yhteistalon alakerrasta siirryttiin ns. ”Printtihalliin” Teollisuustielle. Kudontapiirin naiset ovat ristineet kunnan tilan Onnenkulmaksi.

Tiloihin on siirrytty syksyn mittaan. Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kudontapiirin osallistujat ovat yhdessä puolisoidensa ja muitten talkoolaisten kanssa purkaneet kangaspuut ja siirtäneet tarvikkeet muutaman sadan metrin matkan päähän ja koonneet uudelleen sinne.

MAINOS

Syksyllä kudontapiirin ryhmässä on aloittanut kahdeksan naista. Kansalaisopiston ryhmän minimimäärä on seitsemän.

– Ryhmään mahtuu yhteensä enimmillään 14 osallistujaa. Näihin tiloihin kyllä mahtuu vielä lisää osallistujia, jos intoa löytyy. Kangaspuita on kahdeksalle, mutta suunnittelu, viimeistely, pirta- ja lautanauhojen tekeminen työllistää myös ryhmäläisiä.

– Täällä Soinissa on erityisen lämminhenkistä porukkaa, kehuu kurikkalaislähtöinen tuntiopettaja Riitta Koskinen. Hänen työtään jatkaa lähiaikoina Minna Kulmala.

Nykyiset osallistujat kehuvat ilmapiiriä ryhmässä.

– Nyt hyvissä tiloissa into tekemiseen on kova. Täällä voi tehdä mattoja, poppanaliinoja, päiväpeittoja ja esimerkiksi seinälle valotauluja. Opettaja hankkii tarvikkeet ja ohjaa, vaikka lähtötaidot eivät kummoiset olisikaan.

– Tänne pääsee myös muulloin kuin ryhmän kokoontumisaikana keskiviikkoiltaisin. Harvoin täällä yksin on tarvinnut olla. Sosiaalinen aspekti on tärkeällä sijalla valmiiden käsitöiden ohella, kehuvat osallistujat.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät